Na gazie jeździ super nic nie strzela ani nie przerywa. Na benzynie jeżeli powoli się wciska gaz jedzie ok, jak się depnie na pedał to zaczyna przerywać i strzelać w kolektor...
Czego to może być usterka ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Świece nowe NGK, przewody nigdzie nie są popękane, kopułki i rozdzielacza nie sprawdzałem. Poza tym jakby coś z tych elementów zawodziło to prędzej na gazie by strzelał jak automatu i problem jest tylko na zimnym silniku na ciepłym odpala odrazu.majekMK2 pisze:a patrzyłes na swiece ,kable kopulke ,palec rozdzielacza to moze byc tego wina
aha to jak bedzie walniety ten czujnik to mozliwe ze u mnie moze byc taki objaw ze jak jest zimny to powoli zbiera sie na obroty i tak nierowno sie zbiera tylko na beznynie i na zimnym silniku??mate64 pisze:Sprawdź jeszcze czerwony czujnik, to termoprzełącznik podgrzewania kolektora.
A czy czerwony czujnik może tu mieć jakiś wpływ ? Wszędzie gdzie czytałem każdy pisał wymień niebieski czujnik o czerwonym nikt nie wspominał...mate64 pisze:Mimo wszystko kopułkę i kable wypadało by sprawdzić, to że na ciepłym bangla nie świadczy o sprawności tych elementów. Może być problem z wtryskiem, konkretnie z całym ustrojstwem regulacji wolnych obrotów.
Sprawdź jeszcze czerwony czujnik, to termoprzełącznik podgrzewania kolektora.
Urządzenie do podgrzewania mieszanki paliwowo-powietrznej służy do polepszania rozpylenia paliwa, kiedy silnik jest zimny. Jeśli nie działa to jak myślisz może mieć wpływ?golfiarzwwa pisze:A czy czerwony czujnik może tu mieć jakiś wpływ ?
Silniczek krokowy przepustnicy, może być też problem z kilkoma czujnikami w aucie itd.golfiarzwwa pisze:Jakie ustrojstwo odpowiada za regulację wolnych obrotów ?
No niestety na silnikach VW się nie znam prędzej BMW. Ok sprawdzę to wszystko i zobaczymy czy pomoże. Niestety z elektryką to w nim fatalnie bo jakiś rzeźnik zakładał gaz i wszystko pociął.. Tragedia.mate64 pisze:Urządzenie do podgrzewania mieszanki paliwowo-powietrznej służy do polepszania rozpylenia paliwa, kiedy silnik jest zimny. Jeśli nie działa to jak myślisz może mieć wpływ?golfiarzwwa pisze:A czy czerwony czujnik może tu mieć jakiś wpływ ?
Silniczek krokowy przepustnicy, może być też problem z kilkoma czujnikami w aucie itd.golfiarzwwa pisze:Jakie ustrojstwo odpowiada za regulację wolnych obrotów ?
Ja bym na twoim miejscu sprawdził kable, palec, kopułkę, połączenia elektryczne, klemy na aku. Nawet nie wiesz jakie pierdoły mogą mieć wpływ na to.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 80 gości