Witam,
Proszę was o poradę, bo próbuję dojść - kto zawinił: uzytklownik czy warsztat. A mianowicie:
- mniej więcej dwa lata temu w Golfie IV było w autoryzowanym serwisie VW wymieniane sprzęgło (okazało się, że w aucie była wada fabryczna, takie były przypuszczenia, ale że już po gwarancji, to niestety - płaciłem).
- kilkanaście dni temu auto odmówiło posłuszeństwa, a mechanik, który dzisiaj sprżęgło rozebrał stwierdził, że rozleciało się w drobny mak. I przypuszcza, że wcale nowe nie było, tzn. niekoniecznie było wymienione.
Moje pytanie - zanim zacznę dochodzić w VW, co wymienili (a że przy okazcji wymieniali też rozrząd, to zaczynam się zastanawiać, czy jest na pewno wymieniony) - co użytkownik musiałby zrobić, aby sprzęgło w ten sposób rozwalić. Bo może to własnie użytkownik (samochód poszedł do firmy po wymianie sprzęgła) - w jakiś charakterystyczny sposób jeździł, że efekt jest rozsypane sprzęgło.
Michał
Sprzęgło - rozleciało się w drobny mak
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
michal49, wszystko da sie zakatowac.to nie problem rozsypac sprzeglo.Dla chcacego nic trudnego.
Pozostaje sprawdzic czy napewno wymienili ci części.Na sprzęgle wydaje mi sie powinna byc jakas data produkcji lub cos w tym stylu.
Pozostaje sprawdzic czy napewno wymienili ci części.Na sprzęgle wydaje mi sie powinna byc jakas data produkcji lub cos w tym stylu.
[size=117]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
Samochód jest bogiem, Prędkość nałogiem,
Nitro zabawą, A tuning podstawą!
[/size]
-
wielblad2
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
parę ostrych startów na full gazie i ostra zmiana biegów w stylu max sport i po tygodniu sprzęgła brak .można też na vwiele innych sposobów .mnie wymieniali komplet to stare dostałem do zwrotu i wgłądu choć to też można obejść wciskając klientowi od innego auta .nigdy nie miałem i nie mam przekonania do serwisów typu aso .rżną klienta jak ino idzie z czego byle by kasa była bo u nich tylko to się liczy.czasami na tvn turbo pokazują możliwości twórcze autoryzowanych serwisów nic tylko granat ciepnąć i po bólu -ogólnie syf .
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.