Dmuchawa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
malutki2001
- Nowicjusz

Dmuchawa
Witam wszystkich, zakładam ten temat ponieważ mimo szczerych chęci nie byłem w stanie znaleśc odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.
a więc mam mały problem, nie wiedzieć z jakiego powodu od pewnego czasu ciągle działa mi dmuchawa chłodnicy na najwyższym biegu, nie ma znaczenia czy mam włączone ogrzewanie czy też nie, nie ma znaczenia również czy silnik jest włączony, wystarczy przekręcić kluczyk w stacyjce i już wiatraczek zasuwa. byłem u jednego magika i powiedział mi, że to jest sterownik, który odpowiada za prędkość dmuchawy chłodnicy jak i klimę, (która tez przestała działać, dodam, że mam silnik 1,6 101km, a klima to climatronic), boję się że może paść mi alternator lub akumulator. Macie może jakieś pomysły co to może być???
a więc mam mały problem, nie wiedzieć z jakiego powodu od pewnego czasu ciągle działa mi dmuchawa chłodnicy na najwyższym biegu, nie ma znaczenia czy mam włączone ogrzewanie czy też nie, nie ma znaczenia również czy silnik jest włączony, wystarczy przekręcić kluczyk w stacyjce i już wiatraczek zasuwa. byłem u jednego magika i powiedział mi, że to jest sterownik, który odpowiada za prędkość dmuchawy chłodnicy jak i klimę, (która tez przestała działać, dodam, że mam silnik 1,6 101km, a klima to climatronic), boję się że może paść mi alternator lub akumulator. Macie może jakieś pomysły co to może być???
czasem trafia sie ze pada ten panel z którego steruje sie klimą i całą resztą nadmuchu ,pamiętam też ze w passatach padało to bardzo czesto
mozesz sprobowac zamówic taki panel z allegro ale z mozliwoscia zwrotu,to tylko mi przychodzi do głowy.wydaje mi sie ze tylko drogą eliminacji mozna to wyleczyc
mozesz sprobowac zamówic taki panel z allegro ale z mozliwoscia zwrotu,to tylko mi przychodzi do głowy.wydaje mi sie ze tylko drogą eliminacji mozna to wyleczyc
Ostatnio zmieniony pn sty 05, 2009 12:38 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
malutki2001
- Nowicjusz

-
malutki2001
- Nowicjusz

-
malutki2001
- Nowicjusz

ucichły, przy zimnym silniku, i bez zapłony, nie działała również klima, bo to pomoc jakiś sterownik, nie próbowałem go nagrzać i poczekać czy się załączał,
nie ukrywam że wolę to naprawić, panowie w servisie powiedzieli że to będzie kosztować jakieś 500 złotych plus ewentualne części bo elektryk będzie musiał całą instalacje z miernikiem przelecieć
nie ukrywam że wolę to naprawić, panowie w servisie powiedzieli że to będzie kosztować jakieś 500 złotych plus ewentualne części bo elektryk będzie musiał całą instalacje z miernikiem przelecieć
klima nie będzie ci teraz działać bo jest za zimno sprawdz czujnik w chłodnicy lub podmień na sprawny
[ Dodano: 05 Sty 2009 13:07 ]
gdy się włączą wentylatory to odepnij wtyczke tego czujnika jeśli zamilkną to masz winowajcę
[ Dodano: 05 Sty 2009 13:07 ]
gdy się włączą wentylatory to odepnij wtyczke tego czujnika jeśli zamilkną to masz winowajcę
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
-
malutki2001
- Nowicjusz

-
malutki2001
- Nowicjusz

-
malutki2001
- Nowicjusz