Witam!
Co myslicie o tym, aby na czas mrozow nie wciskac bagnetu do konca... wlozyc go maksymalnie, ale go nie zatrzaskiwac?
Czy to moze powodowac swobodny uplyw gazow zgromadzonych w ukladzie smarowania i zapobiec wychlapywaniu oleju pod cisnieniem kiedy juz zamarznie przewod odpowietrzajacy?
I czy w ogole jazda z nie do konca zamocowanym bagnetem nie bedzie powodowac jakichs uszkodzen...?
Ciekaw jestem Waszych opinii...
Trzymajcie sie cielpo... ida mrozy podobno...
Czy to sposób na wyciek przez bagnet??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Czy to sposób na wyciek przez bagnet??
Z tego co wiadomo to problem dotyczy tylko silnika 1,4 VW. Profilaktycznie jak sie boisz to zdemontuj odme z przewodem i umyj ja w benzynie ekstrakcyjne. Nie powinno sie wyciagac bagnetu- przy duzych obrotach moze chlapac olejem.witekk pisze:Witam!
Co myslicie o tym, aby na czas mrozow nie wciskac bagnetu do konca... wlozyc go maksymalnie, ale go nie zatrzaskiwac?
Czy to moze powodowac swobodny uplyw gazow zgromadzonych w ukladzie smarowania i zapobiec wychlapywaniu oleju pod cisnieniem kiedy juz zamarznie przewod odpowietrzajacy?
I czy w ogole jazda z nie do konca zamocowanym bagnetem nie bedzie powodowac jakichs uszkodzen...?
Ciekaw jestem Waszych opinii...
Trzymajcie sie cielpo... ida mrozy podobno...
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Niewiem jak jest w 1.4 z tym odpowietrzeniem... ale postaraj sie tak zrobic zeby to odpowietzrenie było drożne. Tam niepowinno nic zamarzać chyba Bagnet powinien być wciśniety. Druga sprawa że jak odma zamarznie to olej bedzie włąśnie uciekał pzrez bagnet ( w 1.3 tak jest)
18K4F inside... RWD car :)
Tez tak myslalem, ale niestety problem i u mnie sie pojawil...PinkFloyd pisze:Z tego co wiadomo to problem dotyczy tylko silnika 1,4 VW.
Nie mialem na mysli wyjecia calkowitego, tylko nie zatrzasnac na koncu...PinkFloyd pisze:Nie powinno sie wyciagac bagnetu- przy duzych obrotach moze chlapac olejem.