Szarpie przy zmianie biegów ? ? ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- noname_conek
- Gadatliwa bestia
Szarpie przy zmianie biegów ? ? ?
Mam taki mały problem odkąd kupiłem auto mam taki objaw, że jak jadę na 1biegu i szybko wrzucę 2 bieg puszcze sprzęgło jest takie jakby szarpniecie ale tylko przy gwałtownym puszczeniu sprzęgła, sprawdzałem u znajomego w mk3 ma podobnie jak ja... czy to normalne? co może być przyczyną? może być cos takiego ze sprzęgło juz powoli domaga sie wymiany i odbija przy gwałtownym puszczeniu ? nie jest to jakiś tam uciążliwy problem ale czasami jak chce szybko ruszczy to z 1-2 muszę lekko przytrzymać na sprzęgło zeby mi nie szarpnęło
dodam że jak tak robiłem w poprzednim aucie to po puszczeniu tak szybko sprzęgła auto mieliło dlatego zastanawia mnie to dlaczegu w tym mk3 jest inaczej
dodam że jak tak robiłem w poprzednim aucie to po puszczeniu tak szybko sprzęgła auto mieliło dlatego zastanawia mnie to dlaczegu w tym mk3 jest inaczej
Ostatnio zmieniony ndz gru 28, 2008 01:18 przez noname_conek, łącznie zmieniany 1 raz.
- noname_conek
- Gadatliwa bestia
teraz sobie cos przypominam ze ona była własnie wywalona, wiec najpier to zrobiewoj-tek pisze:lub poduszki pod silnikiem .
Ostatnio zmieniony ndz gru 28, 2008 02:45 przez noname_conek, łącznie zmieniany 1 raz.
- noname_conek
- Gadatliwa bestia
- noname_conek
- Gadatliwa bestia