Auto mi zbzikowało, co robić?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

IgorH
Nowicjusz
Nowicjusz

Auto mi zbzikowało, co robić?

Post autor: IgorH » ndz gru 28, 2008 00:26

Dzisiaj zauważyłem, że:
1. włączam światła na mijania (bez zapłonu), potem włączam "długie" i automatycznie włącza mi się nadmuch wnętrza (jeżeli jest na stopniu 1,2,3).
2. przesuwam dźwignię od regulacji miejsca nadmuchu, zmienia mi się balans głośników z lewej strony na prawą i na odwrót.

Co o tym sądzicie?

Itor
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Re: Auto mi zbzikowało, co robić?

Post autor: Itor » ndz gru 28, 2008 00:35

IgorH pisze:Dzisiaj zauważyłem, że:
1. włączam światła na mijania (bez zapłonu), potem włączam "długie" i automatycznie włącza mi się nadmuch wnętrza (jeżeli jest na stopniu 1,2,3).
2. przesuwam dźwignię od regulacji miejsca nadmuchu, zmienia mi się balans głośników z lewej strony na prawą i na odwrót.

Co o tym sądzicie?
a bylo cos ostatnio dokladane?
glosniki, radio?
moze ktos sie zle do masy podpial

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » ndz gru 28, 2008 01:14

Punkt pierwszy - tak ma być, producent nie przewidział, że użytkownik dokona takich ustawień wyłączników. Prąd idzie nienaturalnym dla niego torem, niejako "od tyłu" i nie należy tego czynić w trosce o przewody i wyłączniki (idzie cały prąd nie przystosowanymi stykami zamiast przez przekaźnik).
Co do drugiej sprawy - to już zagadka. Może mechanicznie obcierają linki o przewody głośnikowe? Lekko wysunąć radio z kieszenie i sprawdzić czy nadal tak się dzieje.
Ostatnio zmieniony ndz gru 28, 2008 03:59 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”