Nissan Terrano II nie pali
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Christopherek
- Forum Killer

- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
Nissan Terrano II nie pali
a więc z innej beczki.zakupiłem kilka dni temu nissana terrano II 2.4 w benzynie i bylo ok.jedynym minusem był (chyba świszczacy)pasek klinowy.piszczał od dołu obrotów do jakiś 3 tys i poźniej cichł.poza tym normalnie jeździł.nie pojawiała się kontrolka od ładowania więc myślałem że wszystko jest ok.aż do dziś!rano miał już cięzko zapalić ale ruszyłem w warszawę.po drodze zdziwiłem się bo zapaliła się najpierqw kontrolka od abs, później od poduszek i jak docisnąłem gaz do podłogi to auto zaczeło przerywać i dławiło się strasznie,jak prawie wyhamowałem kontrolki gasły i normalnie jechał aż po przekroczeniu 3 tys znów to samo.no ale myślałem że dojadę do domu,po drodze zakupy w sklepie i po niech chę go odpalić a tu lipa.akku zdechł.więc z pomocą Adamm'a zakupiliśmy nowy akku i byłem pewien że odpali a tu lipa.w rozruszniku słychać tylko tyknięcie i na tym koniec.do tego auto ma jakiś alarm clifforda i jak przekręcam stacyjkę to zaczyna piszczeć,kontrolki raz świecą mocniej,raz słabiej a jak nacisnąłem hamulec to wogóle w kontrolkach robiła się choinka.do tego auto raz się zamyka z pilota,raz tylko przednie drzwi.zgłupialem zupełnie o co chodzi.na koniec problem bo nie mogłem zostawić auta na parkingu przed realem na grochowskiej bo jeszcze by się coś z nim stało więc laweta i do domu.i teraz biedak stoi zamiast śmigać po lasach w rembridż:-)ma ktoś jakiegoś pomysła co to się mogło stac?
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Objaw typowy jak zaczyna brakowac pradu.Skoro masz nowy akku to jeden problem mniej,zacznij od oczyszczenia klem,pozniej sprawdz wszystkie polaczenia przewodow ktore ida od klemy minusowej do karoserii i silnika.Plusowej przy alternatorze i rozruszniku.Z tego co piszesz wynika ze tylko tam powinien tkwic problem,chyba ze braklo jeszcze ladowania,ale skoro dales nowy akuu i jest to samo wiec ja bym zaczal od sprawdzania polaczen.