Szyby tak parują że nie mogę jechać
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Szyby tak parują że nie mogę jechać
Samochód vw golf mk4 1.9 tdi, bogata opcja z klimatronik
wszystkie filtry były wymienione po wymianie jest zrobione 8 tysięcy zaledwie, przy najmniejszych opadach deszczu lub po deszczu nie mogę jechać !! piszę bo wczoraj z tego powodu spowodował bym poważny wypadek !
klimatronik włączony dmuchawa 2 kreski przed maxem i parują wszystkie szyby nawet po godzinie jazdy ! jak przywale full dmuchawę i dam na przednią szybę to ona ledwie puszcza ale boki i tył całkiem zaparowane, nie rozumie mam klimatronik działający i nie mogę jeździć
pomocy gdzie szukać przyczyny ?
dodam że nawet jak nie ma deszczu to przednia i przednie boczne są ok ale tylna i tylne boczne i tak zaparowane, nic nie widzę w tym wozie
wszystkie filtry były wymienione po wymianie jest zrobione 8 tysięcy zaledwie, przy najmniejszych opadach deszczu lub po deszczu nie mogę jechać !! piszę bo wczoraj z tego powodu spowodował bym poważny wypadek !
klimatronik włączony dmuchawa 2 kreski przed maxem i parują wszystkie szyby nawet po godzinie jazdy ! jak przywale full dmuchawę i dam na przednią szybę to ona ledwie puszcza ale boki i tył całkiem zaparowane, nie rozumie mam klimatronik działający i nie mogę jeździć
pomocy gdzie szukać przyczyny ?
dodam że nawet jak nie ma deszczu to przednia i przednie boczne są ok ale tylna i tylne boczne i tak zaparowane, nic nie widzę w tym wozie
podłącz vaga i sprawdz czy nie ma błędu klimy
tu czasami zacina sie servo mechanizm a w zasadzie klapka od obiegu wewnętrznego i wtedy paruje
z tego co pamiętam w audi jest jakis plastikowy tryb ktory pęka tu moze byc podobnie.
Sprawdz na vag u bo jesli klapa jest zablokowana bedzie bład
ale gdy klapa opadnie a silnik bedzie chodził luźno błędu moze nie byc a klapa bedzie w złym położeniu
tu czasami zacina sie servo mechanizm a w zasadzie klapka od obiegu wewnętrznego i wtedy paruje
z tego co pamiętam w audi jest jakis plastikowy tryb ktory pęka tu moze byc podobnie.
Sprawdz na vag u bo jesli klapa jest zablokowana bedzie bład
ale gdy klapa opadnie a silnik bedzie chodził luźno błędu moze nie byc a klapa bedzie w złym położeniu
DonKichot, wiem, że to nie rozwiązanie technicznego problemu ale napiszę bo działa... domowy sposób na zaparowane szyby to przesmarować je płynem do naczyń. Najpierw dokładnie umyć, a później na szmatkę nakładamy troszkę do naczyń i przecieramy szyby. Działa... jak się chuchnie na szybę to widać jak się para kłębi ale nic nie siada. To taki byłby doraźny sposób na Twój problem.
najpewniej alergię masz, sugeruje zrobić sobie testy(na co te uczulenie) albo kup w aptece coś przeciwalergicznego. Jakiś alertec, loratadynę albo coś takiego. Parę złotych to kosztuje. Jak jeszcze oczy Ci często łzawią to na bank alergia.ZS12 pisze:ale ja mam odwieczny katar
dekoracje weselne, florystyka -> prv