woda leci z el.szyberdachu co z tym zrobić ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kinuk

woda leci z el.szyberdachu co z tym zrobić ??

Post autor: kinuk » czw sie 11, 2005 12:46

podczas deszczu zalewa mnie woda z el.szyberdachu w golfie 3, podobno zapchane sa kanały odprawadzające wode, czy to prawda? mozna je samemu przeczyścić? jak tak to jak?
możę miał ktoś ten problem i podzieli sie fachową wiedzą!

(mam jeszcze golfa 2 w nim mam powódz pod nogami)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » czw sie 11, 2005 16:06

Nie wiem dokładnie bo brat jeszcze takiego problemu nie miał, ale chyba trzeba zdjąć podsufitke i odłączyć wężyki, którymi zcieka woda. Czyścić je najlepiej miedzianym drutem lub aluminiowym.

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » czw sie 11, 2005 16:11

No jak cieknie z szybra to napewno masz zapchane kanały odprowadzajace bo one sa za to odpowiedzialne.Tak jak Taz mowi-przeczysc sobie je jakims drutem bo one schodzą aż do progów.

A co do Mk2 to sprawdz czy masz folie pod tapicerką drzwi bo tamtedy czesto leje,albo nagrzewnica, albo tez taki sam problem z szybrem :hmm:

greg

Post autor: greg » czw sie 11, 2005 16:11

Dokładnie tak jak napisałeś - zapchane wężyki są efektem cieknięcia, ewentualnie jeden z nich się odpuiął lub pękł...

[ Dodano: Czw Sie 11, 2005 4:12 pm ]
Dokładnie tak jak napisałeś - zapchane wężyki są powodem cieknięcia, ewentualnie jeden z nich się odpuiął lub pękł...

Awatar użytkownika
aphex
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: aphex » czw sie 11, 2005 17:37

nie odkrecaj podsufitki bo to namarne robota w przednich drzwiach jest taka gumwy kruciec on jest zapchany na 100 juz to sam przerabialem z obu stron poprostu odkrecasz pod kierownica atrape wciskasz reke do miejsca tego krucca wyciagasz przeczyszczasz montujesz od pasazera jest owiele lepszy dostep od tej strony mozesz zaczac bedziesz wiedzial co i jak !!! powodzenia

Vw Golf III 1.8 GL ABS

k631
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: k631 » czw sie 11, 2005 17:41

to sa przewody gumowe które biegną przez podsufitkę i przednie słupki ,popróbuj delikatnie miękkim drutem a jak nie da rady to zdjecie podsufitki cię nie minie

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”