Co może powodować wyżej wymienione objawy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
U mnie szarpanie wystepowalo przy ok 1,5 tys obrotow na tzw "przejsciu", tez na 2 i 3 biegu. Wymienilem filtry LPG, fazy cieklej i lotnej. Dodatkowo na kompie "gazowym" wyszlo, ze trzeba zwiekszyc lekko cisnienie gazu na reduktorze. Tak tez zrobili i pomoglo - spalanie sie nie zwiekszylo.Pablitto pisze:Witam, od jakiegoś czasu nasila mi się pewna przypadłość. Otóż przy przyspieszaniu, na 2 i 3 biegu przy 2tys. obrotów odczuwalne jest szarpanie auta. Jak starałem się utrzymać tę prędkość obrotową, to auto szarpało cały czas. Szarpanie staje się coraz bardziej odczuwalne. Wymieniłem niedawno przewody WN na beru - wcześniej auto szarpało strasznie poniżej 2tys, po wymianie wszystko ok. świece są już stare, ale czy to możliwe że szarpie tylko na 2 i 3 biegu przy tych określonych obrotach? Dzieje się to na benzynie jak i na LPG. Dodatkowo niedawno wymieniany był termostat, ale po jego wymianie szarpanie nie ustało (za to temp. w końcu jest jak powinna i spalanie spadło. Przepustnica czyszczona była rok temu.
ogólnie miałem tak do wymiany czujnika temperatury. Wczesniej czyściłem przepływke i przepustnicę kable wymieniałem razem ze świecami.Pablitto pisze:Witam, od jakiegoś czasu nasila mi się pewna przypadłość. Otóż przy przyspieszaniu, na 2 i 3 biegu przy 2tys. obrotów odczuwalne jest szarpanie auta. Jak starałem się utrzymać tę prędkość obrotową, to auto szarpało cały czas. Szarpanie staje się coraz bardziej odczuwalne. Wymieniłem niedawno przewody WN na beru - wcześniej auto szarpało strasznie poniżej 2tys, po wymianie wszystko ok. świece są już stare, ale czy to możliwe że szarpie tylko na 2 i 3 biegu przy tych określonych obrotach? Dzieje się to na benzynie jak i na LPG. Dodatkowo niedawno wymieniany był termostat, ale po jego wymianie szarpanie nie ustało (za to temp. w końcu jest jak powinna i spalanie spadło. Przepustnica czyszczona była rok temu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 81 gości