klopot ze skrzynia biegow w trojce
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
klopot ze skrzynia biegow w trojce
mam problem ze skrzynia biegow wsteczny b ieg nie chce wejsc przy probie wbicia pojawia sie zgrzyt i co dziwne dzisiaj zdarzylo sie ze kilka razy wsteczny wszedl bez problemu ale i kilka razy nie mozna go bylo wrzucic sprzeglo i wysprzeglanie jest ok problem musi lezec chyba po stronie skrzynie czy pomoze ktos mi zdjagnozowac przyczyne takiego stanu rzeczy powinienem dopisac skrzynia jest piatka sprzeglo na linke a czy sa wodziki czy linki nie wiem
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 22:23 przez zups, łącznie zmieniany 1 raz.
Podejrzewam standardowy problem: otwórz maskę i patrz na dźwignie załączające biegi, w tym czasie niech druga osoba wykonuje drobne ruchy lewarkiem przód-tył a następnie lewo-prawo. Prawdopodobnie zobaczysz luz na dźwigni wybieraka - trzeba ją wymienić - zestaw naprawczy kosztuje ok 40-60zł. Ta usterka prędzej czy puźniej dopada każdego Golfika 3 lub Paska B3/B4
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 23:31 przez kwietek, łącznie zmieniany 2 razy.