Witam!
u dziewczyny w aucie (nissan 100nx:) jest dziura w progu, chcialbym ja zabezpieczyc na zime, w zwiazku z tym mam pytanie, jak to zrobic zywica.....
Zywica jest plynna, a dziure trzeba wypelnic, wiec mam zaczekac az zywica przeschnie, zrboi sie z niej tak jakby "zel" , pozniej wypelnic tym dziure, na to nalozyc mate szklana, pozniej szpachla i zabezpieczyc barankiem? Nie jestem pewien co z tą zywica, jak wypelnic nią dziure, trzeba czekac az troche przeschnie, dopiero potem wypelniac? Dzieki za pomoc!
Latanie dziur żywicą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- MŁODY88
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
aros87, ja zawsze robilem tak ( i nawet w 3 latalem dziure ok 10cm w podlodze). Oczyszczalem, wycinalem mate lub poprostu zwykly bandaz delikatnie dluzszy niz dziora. pozniej odlewalem nie duzo zywicy, wyciety kawalek wrzucalem i nasaczalem calosc. odczekiwalem chwile aby lekko zrobilo sie gumowate i zalatalem dziore. Do dzis trzyma jak metal
P.S. Jak juz troche ta mata zaschnie na aucie moza pociagnac lekko pendzelkiem zywica jeszcze raz aby efekt byl mocny
P.S. Jak juz troche ta mata zaschnie na aucie moza pociagnac lekko pendzelkiem zywica jeszcze raz aby efekt byl mocny
Toledo III - jest
Golf IV Kombi,Renault Clio 2 1.6 16v,Golf III Kombi,AR 156 SW 2,4JTD , VW Golf II GT Specjal 1.8 RP, Seat Cordoba 2.0 ABF, Alfa Romeo Gtv 2.0 TS, Alfa Romeo 145 1.6 Boxer, VW Golf III GL 1.8 ABS, VW Golf II GL 1.8 GX - ex
Golf IV Kombi,Renault Clio 2 1.6 16v,Golf III Kombi,AR 156 SW 2,4JTD , VW Golf II GT Specjal 1.8 RP, Seat Cordoba 2.0 ABF, Alfa Romeo Gtv 2.0 TS, Alfa Romeo 145 1.6 Boxer, VW Golf III GL 1.8 ABS, VW Golf II GL 1.8 GX - ex