Świeci kontrolka ładowania mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Świeci kontrolka ładowania mk2
Jak w temacie świeci na wolnych i srednich.
Jak silnik jest zimny i przegazuje to gaśnie, a jak ciepły to musze trzymać na wysokich obrotach żeby zgasła. Miał już ktoś podobny problem?
Dzięki i pozdrawiam
Jak silnik jest zimny i przegazuje to gaśnie, a jak ciepły to musze trzymać na wysokich obrotach żeby zgasła. Miał już ktoś podobny problem?
Dzięki i pozdrawiam
Re: Świeci kontrolka ładowania mk2
alternator wykrec ,i zobacz co w srodku.moze szczotki do wymiany?bebe2 pisze:Jak w temacie świeci na wolnych i srednich.
Dzięki i pozdrawiam
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt:
Ja tak miałem, ze kal zpalałem to zawsze swieciłą kontrolka w Mk II...po przegazowaniu gasłą.
Sparwdzałęm ładowanie i wszystko było OK, nawet gdy świeciła kontrolka i miałęm włączone światła...
Wymieniłem regulator napięcia - z innego powodu i dalej tak jest...już 3,5 roku tak jeżdże...
Sprawdź najpierw ładowanie, jak nie to wymień regulator...dużo nie kosztuje...
Sparwdzałęm ładowanie i wszystko było OK, nawet gdy świeciła kontrolka i miałęm włączone światła...
Wymieniłem regulator napięcia - z innego powodu i dalej tak jest...już 3,5 roku tak jeżdże...
Sprawdź najpierw ładowanie, jak nie to wymień regulator...dużo nie kosztuje...
!!!...5 września 2020: 15 lat mojej obecności na forum VW GOLF...!!!
W skrócie: Najpierw sprawdź czy dobrze jest napięty pasek klinowy, sprawdź połączenia kabli, potem napięcie ładowania, ewentualnie wymiana regulatora napięcia, jeżeli nie trzyma parametrów (nie zakładaj KAE, mi przez to rozsadziło aku, niektóre serie mają genialne, ale czasami trafia się dno - oprócz mnie znam inny podobny przypadek, ta sama firma i ten sam skutek). Jeśli to nie pomaga, to szykuje się poważniejsza naprawa (wymiana mostka z diodami, bo uzwojenia stojana lub wirnika z reguły albo są dobre i alt. działa, albo złe i nie działa w ogóle).