Problem z aparatem zapłonu...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

arturoszyn
Nowicjusz
Nowicjusz

Problem z aparatem zapłonu...

Post autor: arturoszyn » pn gru 08, 2008 23:11

Witam wszystkich.
Mam taki klopot.Dzisiaj podczas jazdy zaczelo trzasc i szarpac moim golfikiem.Jechalem sobie jakies 80km/h na 5 biegu i gdy dodalem gazu zaczelo nim szarpac...I niestety dzieje sie tak juz na kazdym biegu,podczas ruszania a gdy stoje i mam wlaczony luz czuje jak nierowno pracuje silnik,jak skacze i mam wrazenie ze zaraz zgasnie.Otworzylem teraz maske i zobaczylem jak z kopulki a dokladnie ze srodkowego kabla ktory dochodzi do kopulki wydobywa sie wielka iskra(iskra laczy sie z kopulka,wydobywa sie spod tej gumy),jakby bylo jakies przebicie?Myslycie,ze to wlasie tu znajduje sie moj problem?
Jesli tak to co mam teraz robic?

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jackyz » wt gru 09, 2008 00:03

No to znalazłeś sam przyczyne.Jest duża wilgotność w powietrzu i iskra skacze.Wymień kable,kopułke i palec.

Jacek

arturoszyn
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: arturoszyn » wt gru 09, 2008 00:21

Hmmm...Jestem leikiem w tych sprawach i zastanawiam sie czy bez problemu sam wykrece te kopulke i ten palec?Widzilaem,ze palec jest chyba przykrecony do silnika na dwie srubki.Zgadza sie?Jesli juz mi sie uda to wszystko samemu wymienic to nie musze niczego ustawiac?Wystarczy tylko przykrecic nowy palec i zalozyc kopulke i to wszystko?A wie ktos ile kosztuje nowy palc,kopulka i kable?Czy moge kupic obojetnie jakie kopulke i palec czy musze zwrocic na cos uwage?

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jackyz » wt gru 09, 2008 01:12

arturoszyn pisze:Hmmm...Jestem leikiem w tych sprawach i zastanawiam sie czy bez problemu sam wykrece te kopulke i ten palec?Widzilaem,ze palec jest chyba przykrecony do silnika na dwie srubki.Zgadza sie?Jesli juz mi sie uda to wszystko samemu wymienic to nie musze niczego ustawiac?Wystarczy tylko przykrecic nowy palec i zalozyc kopulke i to wszystko?A wie ktos ile kosztuje nowy palc,kopulka i kable?Czy moge kupic obojetnie jakie kopulke i palec czy musze zwrocic na cos uwage?
Kopułke,palec i kable kupujesz do danej pojemnosci silnika.

[ Dodano: 09 Gru 2008 00:13 ]
Napisz mi tylko jaką masz pojemność silnika,to postaram ci się pomóć.

Jacek

arturoszyn
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: arturoszyn » wt gru 09, 2008 01:23

jest to 1.6 gl ABU 1994r 3drzwiowy

[ Dodano: 09 Gru 2008 15:31 ]
Ok juz wymienilem palec i kopulke...Samochod smiga jak nowka sztuka:)
Wiec temat mozna zamknac.
Pozdrawiam.

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jackyz » wt gru 09, 2008 21:52

Widzisz,jeszcze troche poczytasz na forum i zostanie z Ciebie prawdziwy mechanior.Narka.

Jacek

arturoszyn
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: arturoszyn » wt gru 09, 2008 22:32

hehehe..dzieki jackyz.pozdrawim.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”