Pisze ponieważ jestem na etapie wymiany amortyzatorów tylnych do VW Golfa 4. Zaproponowano mi w sklepie amortyzatory gazowe albo olejowe.
Czy może mi ktoś doradzić, który jest lepszy i dlaczego?
Pozdrawiam!!

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mam te same amorki co ty na przodzie i na tyle. Po zmianie z monroe(przód),ori( z tyłu) na Kayabę Excel-G autko jest twardsze ,bo to w końcu gazowe amorki,ale za to jest sztywniejsze i mniej się buja.Co do uciekania przodu w twoim przypadku, nic takiego u mnie nie występuje.Ja je sobie chwalę.wicekdw pisze:Ja założyłem w swoim Mk3 na przodzie Kayabę Excel-G olejowo-gazowe. I cholera mam mieszane uczucia.... mam wrażenie że auto się bardziej na nich ślizga, w zakręcie wcześniej przód ucieka i przy hamowaniu też się koła wcześniej blokują. Tyłu nie zmianiałem ale to chyba nie powinno mieć związku z tym że auto jest podsterowne. Co jest grane??? Przecież na twardszych amorach powinien się lepiej trzymać a nie gorzej. Chłopaki pomóżcie bo już dziś przez te próby w krawężnik przywaliłem bo mi przód właśnie uciekł.... poszła felga, wahacz, półoś i stabilizator :] Zastanawiam się czy nie zmienić wszystkich na Kayabę ale olejową.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 41 gości