Wiem że mam uszkodzoną jedną poduszke pod silnikiem ma luzy , patrząc od przodu po prawej objawia się to że jak hamuje przed światłami z dużej prędkości do zera to słychać takie hr lekkie na poduszcze dodam gazu i znika . Ale idę do tematu odpalam dziś golfa słyszę takie hr jak by jakieś łożysko się rospadało , myśle o boże napinac??? sprawdzam nie no pasek naciągnięty , pompa wody nowa alternator po regeneracji odpada , odgłos jak by był z dołu silnika za filtrm powietrza , paski klinowe też nowe . Zgasiłem silnik próbuje go poruszać a on rusza się lewo prawo tak jak by miał luz mogłem go ruszać na boki to dobre z 5 cm jak nie więcej. Ponownie go odpalam już nic nie słychać.
Czy silnik powinien się ruszać czy powinien być nieruchomo ??????
Druga poducha też się kończy?
Podczas zmiany biegów szczególnie na 4 albo przy małej prędkości słychać takie hhhhyyyy
tylko jak nacisnę sprzęgło albo przy małej prędkości w korku na 2 też to ślychać objaw podobny do łożyska oporowego ale nie słychać go na luzie , to też może być spowodowane przez poduszkę tą pod skrzynią nie wiem jak to określić wibracje mogą być przenoszone na pedał??? za pomoc oczywiście punkty.
uszkodzona poduszka pod silnikiem????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
uszkodzona poduszka pod silnikiem????
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
do razu bys wiedzial jakby to był napinaczgrandilodz pisze:słyszę takie hr jak by jakieś łożysko się rospadało , myśle o boże napinac???
szarpiac naprawde rekami mocno silnik nie powininiem sie ruszac zbytnio.grandilodz pisze:Czy silnik powinien się ruszać czy powinien być nieruchomo ??????
Zrob sobie tescik , kaz komus pojetnemu wsiasc do auta, niech wrzuci 1 , zaciagnie reczny i probuje ruszyc, a ty obserwuj poduszki, poznie R i ta sama sprawa.
Uwazaj zeby Cie nie przejechał
bedziesz widzial która poduszka jest urwana, najczesciej pada ta na belce, latwa wymiana, gorzej juz z ta z tyłu przy nogach pasazera, ale tez nie ma tragedii
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...