<mkIII> problem z zapalaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
jasiuekonom
<mkIII> problem z zapalaniem
Siema chłopaki, mam problem z moim potworkiem a mianowicie, od jakiegos czasu mam problem z zapalaniem. Wersja mojego samochodu to golf III 1.8 gt specjal 90k. Sytuacja wygląda tak: gdy samochod jest zimy, czy po nocy czy nawet po 3-4 godzinach od jazdy nie chce zapalić. przekrecam kluczyk, zapala po sekundzie gaśnie i zalewa swiece. potem gdy krece kluczykiem rozrusznik kreci jak szalony ale silnika nie rusza tylko takie tarcie dziwne slychac. dopiero gdy odczekam 2-3 minuty to zalapie pochodzi sekunde i gasnie. czasami zapalanie trwa 15-20 minut. gdy juz sie uda go jakos zapalic to pali na 3 gary czasami na 2 gary, musi z 5 minut chodzic zanim wyjade bo gdy wejdzie na 1,5 tys obrotow to znowu mi zaczyna gasnac i palic na 3 gary ;/ wymienilem swiece, przewody, kopulke palec rozdzielacza i nic nie pomoglo co moze byc jeszcze przyczyna?? walcze z tym juz dobry miesiac i mam juz dosyc tego. pomocy plissssssss i jeszcze jedno zapytanko, co to za urzadzenie ktore znajduje sie z tego co wiem w kazdym mkIII. w bagazniku w prawym dolnym rogu. takie puduleczko smieszne otulone takim dziwnym grubym jakby materialem. pozdrawiam i prosze o pomoc
ps. jeszcze chcialem dodac ze na cieplym silniku wszystko jest idealnie pali od dotkniecia
ps. jeszcze chcialem dodac ze na cieplym silniku wszystko jest idealnie pali od dotkniecia
Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 14:41 przez jasiuekonom, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jasiuekonom
- Paweł Marek
- V.I.P.

bardzo dużo, powoduje że sterownik silnika ustawia skład mieszanki odpowiedni do danej temperatury. Użyj wyszukiwarki, dowiesz się szczegółówjasiuekonom pisze:a co ten czujnik ma do zalewania swiec??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
jasiuekonom