Witam,
potrzebuje schematu podłączenia przycisku ESP.Mam jeszcze takie jedno pytanie ,czy przycisk powinien zwierać na stałem ,po włączeniu tzn. czy podobnie działa jak przycisk podgrzewania tylnej szyby ?
Rozkład pinów, przycisk ESP?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Rozkład pinów, przycisk ESP?

TDi 205Km410Nm viewtopic.php?f=&t=177928" onclick="window.open(this.href);return false;
R36 320Km403Nm viewtopic.php?f=&t=394736" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk1 viewtopic.php?f=&t=362930" onclick="window.open(this.href);return false;
Z tego co mi sie wydaje to sa 2 kabelki ktore ida do centralki lub modulu komfortu.
To jest przycisk typu dzwonkowego. Po wcisnieciu powinna sie zapalic na liczniku kontrolka wykrzyknika i wokol nigo strzalka. oznacza to ze kontrola jest wylaczona. jesli sie nic nie pali to jest wlaczona.
Ja wlasnie zrobilem test esp na mokrej trawie. Podczas energicznego skretu zapala sie kotrolka trakcji i samochod "pluguje" i jedzie prosto na skreconych kolach, przynajmniej kawalek. Mimo wszystko ta funkcja nie jest idalna.
To jest przycisk typu dzwonkowego. Po wcisnieciu powinna sie zapalic na liczniku kontrolka wykrzyknika i wokol nigo strzalka. oznacza to ze kontrola jest wylaczona. jesli sie nic nie pali to jest wlaczona.
Ja wlasnie zrobilem test esp na mokrej trawie. Podczas energicznego skretu zapala sie kotrolka trakcji i samochod "pluguje" i jedzie prosto na skreconych kolach, przynajmniej kawalek. Mimo wszystko ta funkcja nie jest idalna.
Przycisk podłączony.
Temat do skasowania.
Temat do skasowania.

TDi 205Km410Nm viewtopic.php?f=&t=177928" onclick="window.open(this.href);return false;
R36 320Km403Nm viewtopic.php?f=&t=394736" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk1 viewtopic.php?f=&t=362930" onclick="window.open(this.href);return false;