Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
O ile wiem to skrzynie w mk3 mają tylko 4 biegifakoslaw pisze:tak samo przy 5 biegu.
Nie wiem czy nie uszkodziłes skrzyni. W automacie nie jeżdzi się na luzie, poza tym nie wiem po co machasz tymi bioegami. Po to jest automat aby robił to sam. Poczytaj trochę o eksploatacji automatów.fakoslaw pisze:A gdy jadę np. 80km/h, wbiję na luz i wrzucę bieg np przy 60 km/h D (auto) to szarpnie mocno , i wychodzi na wysokie obroty. Ostatnio miałem trochę przykrą syt. Gdyż wyprzedzałem auto na opolskiej obwodnicy przy 100km/h i dałem na luz
Poziom oleju nie ma nic wspólnego z kontrolką, masz za małe ciśnienie. Może olej za rzadki, może filtr, może silnik się kończy.fakoslaw pisze:A gdy zrobię tak ok 50 km w ciągu to zaczyna mi piszczeć kontrolka od oleju. Chociaż olej mam na normalnym poziomie
I być może ten czujnik jest uszkodzony i stąd problemy ze zmianą biegów, ale to raczej nie hall (ten jest do zapłonu)fakoslaw pisze:" brak sygnału czujnika kontroli prędkości (albo zmiany biegów) " A czujnik to chyba się nazywał "Hall"
fakoslaw pisze:Witam, od jakiegoś czasu mam problem z moim automatem. Sprawa polega na tym, że podczas jazdy na 3 biegu i zmiany na 4 muszę wejść na wysokie obroty (4-4,5 tyś) tak samo przy 5 biegu. A gdy jadę np. 80km/h, wbiję na luz i wrzucę bieg np przy 60 km/h D (auto) to szarpnie mocno , i wychodzi na wysokie obroty. Ostatnio miałem trochę przykrą syt. Gdyż wyprzedzałem auto na opolskiej obwodnicy przy 100km/h i dałem na luz ale musiałem ominąć przeszkodę i wbiłem na drive... Auto tak szaprneło aż było pisk opon słychać. W mieście jestem zmuszony jeździć na 3-4 tyś obrotów (staram się jeździć przepisowo) co nie dość że silnik hałasuje to jeszcze spalanie mam ogromne :/ A gdy zrobię tak ok 50 km w ciągu to zaczyna mi piszczeć kontrolka od oleju. Chociaż olej mam na normalnym poziomie. Byłem u mechanika który podpiął się do golfa i wyskoczył błąd mniejwiecej takiej treści " brak sygnału czujnika kontroli prędkości (albo zmiany biegów) " A czujnik to chyba się nazywał "Hall" lub coś podobnego. Jeśli ktoś się zetknął z takim problemem to proszę mi poradzićpozdraVWiam!
Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 67 gości