Witam!
Mam maly problem po wymianie sprzegla. Otóż sprzeglo bralo wysoko i na dodatek slizgalo sie troche. Mialem jechac z tym do mechanika na reklamacje ale... dzis rano pedal sprzegla wpadl mi w podloge. Wkurzony kupilem nowa linke i zabralem sie do wymiany (sam nie wiem jak to chcialem zrobic bo na mechanice sie nie znam ) ale zauwazylem, ze na starej lince pod sam koniec wciskania sprzegla jest maly opor, czyli linka nie zerwala sie. Naciagnalem starą na maxa i kurcze sprzeglo dziala, bierze nisko, slizgania jeszcze nie sprawdzilem ale mam i tak wrazenie ze dziala o wiele lepiej. Zostawic to i jezdzic czy mam sie martwic. W koncu pedal sprzegla nie powinien tak sobie poluzowac sie i zapasc w podloge.
linka i sprzeglo po wymianie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie wiem jaką masz linke , z samoregulacją czy bez , ale z tego co piszesz to wygląda na regulowaną ręcznie , mogło być tak że linka przy zakładaniu nie wskoczyła dokladnie w mocowanie przy łapie skrzyni , i tak została uregulowana , a po paru wciśnięciach pedału mogła wskoczyć samoistnie na swoje miejsce , automatycznie sie luzując , tylko sprawdz czy masz troszke luzu na sprzęgle , bo inaczej szybko spalisz to nowe