Odpala i zaraz gaśnie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Christopherek
Forum Killer
Forum Killer
Auto: Audi a4 b6 cabrio
Silnik: Bfb
Kontakt:

Odpala i zaraz gaśnie

Post autor: Christopherek » czw lis 27, 2008 08:37

witam.otóż mam problem który raz tylko mnie spotkał ale odpalił,a wczoraj n ie udało się.mianowicie mam jakiś tam immobilser w kluczyku(myślaęłm że nie mam ale wczoraj przejrzałem forum i znalazłem fotkę takiego kluczyka i się okazało że jednak siedzi w nim jakieś małe ustrojstwo),oprócz fabrycznego immo mam jeszcze jakiś dołożony i żeby odpalić muszę trzymać jakieś śrubki.raz tylko miałem problem ale wtedy musiałem zamknąć drzwi poczekać aż się uzbroi,właczyla się diodai odpalił.a wczoraj lipa.auto kręci odpala za każdym razem i po 1-2 sekundach gaśnie.i tak za każdym razem.nie pomaga uzbrajanie tego immo i odpalanie,bo za każdym razem od razu gaśnie.mało tego za którymś razem odpalił ale nagle jakby zaczał pracować na 3 cylindrach.co może być tego problemem?odpalał normalnie a za którymś razem lipa,zadudunił jak na 3 cylindrach i kupa.ale najgorsze jest to że nie wiem które ustrojstwo powoduje ze go odcina.bo bylo tak ze jak nie przytrzymalem tych 2 srubek na czas to ginely wszystkie kontrolki i wtedy nie mogl odpalic,a teraz te kontrolki pala sie caly czas po przekreceniu kluczyka(ladowania i oleju) i nie gasna.dzwonilem go kolezki od ktorego kupilem auto i mowil ze tez tak kiedys mial i ze gdzies rozłaczał się fabryczny immo.tylko gdzie on jest>gdzies za bezpiecznikami?jak sie zrobi bardziej widno to ide sprawdzic wszystkie bezpieczniki i przekazniki i poruszam kabelkami bo podobno od gwintu wszystko sie tam trzesie i moze nie łączyć.jak ktoś zna odp to prosze napisac bo sie wkurzylem.do tego mialem jechac zalozyc zimowki,przeglad zrobic bo sie skonczyl a tu lipa.pozdro

Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: norek111 » czw lis 27, 2008 08:46

sprzwdz połączenie czytnika wkoło stacyjki

[ Dodano: 27 Lis 2008 07:47 ]
diagnoza by się zdała co tam w immo piszczy
Ostatnio zmieniony czw lis 27, 2008 08:58 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Christopherek
Forum Killer
Forum Killer
Kontakt:

Post autor: Christopherek » czw lis 27, 2008 09:09

norek111 pisze:sprzwdz połączenie czytnika wkoło stacyjki

[ Dodano: 27 Lis 2008 07:47 ]
diagnoza by się zdała co tam w immo piszczy
no koło południa będzie pewnie na vag-u tylko tez mały problem bo auto na gwincie a miejsce w zderzaku gdzie są blendy jest zaspawane i nie wiem jak go sholować,a do Adamm'a mam koło 1km więc tyl eniebędę pchał.kiedyś już u Adamm'a na vagu wyszło coś z immo więc podejrzewam że to jest właśnie to.być może że kostka przy stacyjce też już zrobiła papa.tylko zastanawia mnie czemu nagle zaczął chodzić jakby na 3 cylindrach?czy przez to że tyle razy go dopalałem zalał świecę?bo rozrzad to sie chyba raczej nie mogl przestawic.sam juz nie wiem.mam nadzieje ze z Adammem dojdziemy o co biega bo jak nie to kaplica.ewentualnie do elektryka go jakos zepchne i niech robia

Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: norek111 » czw lis 27, 2008 09:18

możliwe że zalałeś świece i dlatego ma 3 pracował

jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
Christopherek
Forum Killer
Forum Killer
Kontakt:

Post autor: Christopherek » czw lis 27, 2008 18:08

a więc zrobione.najpierw wielkie dzięki dla Wielkiego kolegi Adamm'a za pomoc.a więc do rzeczy podpięliśmy pod vaga i wywaliło 2razy ten sam bła immobilisera jak podejrzewałem-błedy skasowane-jak na razie wszystko w normie.silnik kręcił ale nie chciał wogóle załapać.sprawdziliśmy świece i bingo.świece były już czarne,dodatkowo ja je zalałem kręcąc silnik i kupa.przeczyściliśmy je i dalej nic.okazalo się że jedna z nich nie daje iskierki a reszta dawała słabą iskrę.więc szybko do IC nowe świece zakupione i............auto śmiga.wielkie dzieki Adaś.pozdro

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”