Co to za sprężyny w fotelu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co to za sprężyny w fotelu?
Witam!
Przez przypadek dziś zauważyłem, że wypadły mi z obu foteli takie sprężyny jak na zdjęciu. Leżały sobie luźno w takiej jakby rynience wzdłuż zewnętrznego boku siedziska (patrząc pod fotel od przodu). Z przodu widać "ucho" gdzie ma być zaczepiona, ale głębiej, w tej rynience już nie!
Może jakieś wskazówki? Muszę wyciągać fotel?
Za co ta sprężyna w ogóle odpowiada? (regulację mam ręczną, wszystko działa!)
Pozdrawiam
Przez przypadek dziś zauważyłem, że wypadły mi z obu foteli takie sprężyny jak na zdjęciu. Leżały sobie luźno w takiej jakby rynience wzdłuż zewnętrznego boku siedziska (patrząc pod fotel od przodu). Z przodu widać "ucho" gdzie ma być zaczepiona, ale głębiej, w tej rynience już nie!
Może jakieś wskazówki? Muszę wyciągać fotel?
Za co ta sprężyna w ogóle odpowiada? (regulację mam ręczną, wszystko działa!)
Pozdrawiam
_robert_s, poszukaj na forum nie jesteś pierwszy, któremu to się przytrafiło. Ta sprężynka ma coś wspólnego z opuszczaniem i podnoszeniem fotela. http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ynka+fotel tutaj temat jest bardziej rozwinięty
Ostatnio zmieniony sob lis 22, 2008 17:45 przez looki8329, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
pszczyna, miałeś już taki przypadek w swoim Golfie masz może fotki z jakiejś naprawy? U mnie to się jeszcze nie zdarzyło ale tak się zastwnawiam czy w ogóle warto brać się za naprawę jeśli wypadniecie (urwanie) tej sprężynki nie powoduje praktycznie żadnych utrudnień. Tak przynajmniej piszą Ci, których to spotkało.
Ostatnio zmieniony sob lis 22, 2008 20:05 przez looki8329, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
Mi też sie dzis urwała ta sprężyna i zauwazylem ze teraz cięzko działa regulacja fotela w góre i w dół ta spręzynka pewnie miała za zadanie lżejsze podnoszenie fotela
Ostatnio zmieniony czw gru 04, 2008 21:38 przez Hołek80, łącznie zmieniany 1 raz.