Mały remoncik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Maajoo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Mały remoncik

Post autor: Maajoo » pt lis 21, 2008 22:00

Mam golfa mk1 i po pierwsze pedał dochodzi do podłogi i chodzi jak sprzęgło ,żadnego oporu i chyba nie ma hamulców... , pod drążkiem skrzyni biegów pękła sprężynka i biegi nie wchodzą i jest do wymiany łożysko w przednim prawym kole - zablokowało się. Od czego mam zacząć i co zrobić ? z góry dziekuje

Awatar użytkownika
kwietek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kwietek » pt lis 21, 2008 23:04

Co do hamulców dokładnie tak jak powiedział lipasvw, jednak przeczucie mi mówi (a właściwie wiek autka) byś sprawdził jeszcze stan elastycznych przewodów hamulcowych, a przedewszystkim wymienił uszczelniacze tłoczków z przodu (koszt ok 2-5zł/komplet) i cylinderki z tyłu (50zł/komplet Delphi). Hamulce zrób jako pierwsze bo z tym nie ma żartów. Następnie zajmij się łożyskiem(koszty zależą od tego jak poważna jest awaria od 50zł za samo łożysko (NIE OSZCZĘDZAJ NA NIM), do 400zł za wymianę całego zespołu), i na koniec z biegami(zestaw naprawczy kosztuje ok 30-40zł - warto wszystko wymienić by potem nie było problemów).

Maajoo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Maajoo » ndz lis 23, 2008 02:04

Dzieki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”