Nierówno chodzi, duże spalanie, brak mocy, gaśnie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

thepriest
Nowicjusz
Nowicjusz

Nierówno chodzi, duże spalanie, brak mocy, gaśnie

Post autor: thepriest » pt lis 21, 2008 00:51

Na początku chciałbym przywitać wszystkich użytkowników tego forum. Cześć Wam ;)

Niedawno zakupiłem Golfika. I wszystko było pięknie, do momentu, gdy przyszły pierwsze deszcze. Widocznie zwiększona wilgotność źle na niego podziałała. Co się dzieje? To co napisałem w temacie. Zwiększyło się zużycie paliwa, silnik na jałowym pracuje nierówno i czasem gaśnie bez przygazowania. W trakcie jazdy też zdarza mu się stracić moc, obroty spadają i nie mogę przyspieszyć.

Co to może być? Dobrze mi się wydaje, że kable + świece?

Dodam, że dzieje się tak tylko, gdy jest wilgotno/deszczowo. W suche dni nie mam takich problemów.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź!

Awatar użytkownika
kamska
Użytkownik
Użytkownik
Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI

Post autor: kamska » pt lis 21, 2008 00:58

stawiam na kable, kiedys tez mialem PB i pzerabialem ten problem.

Wieczorer gdy jest juz ciemno, odpal motor, podnies maske i delikatnie spryskaj woda przewody zaplonowe, jesi sa zyzyte, to powiniennes sobaczec niebieskie iskierki ;)

pozdrawiam

Pavlo GT
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Pavlo GT » pt lis 21, 2008 08:59

w pierwszej kolejnosci to wymienic kable i swiece, jezeli to nie pomoze to kopulka i palec

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » pt lis 21, 2008 13:57

Jak wymieniać to cały zapłon od razu. Palec 17zł, kopułka od 22zł, kable od 45zł, świece od 20zł. Lepiej od razu całość zmienić bo na raty to można telewizor kupić.

thepriest
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: thepriest » sob gru 20, 2008 20:34

wymieniłem wszystko co podaliście... przyszły deszcze i znów to samo :/ co jeszcze mogę zrobić?

[ Dodano: 08 Sty 2009 14:23 ]
tak dla potomnych... zacznijcie od uszczelnienia kopułki i palca... zwykły silikon za 4pln pomógł ;)

[ Dodano: 22 Sty 2009 14:57 ]
a jednak nie pomogło... ma ktoś jeszcze jakieś pomysły, co to może być?
Ostatnio zmieniony czw sty 22, 2009 15:56 przez thepriest, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”