problem z uruchomieniem silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
problem z uruchomieniem silnika
Witam wszystkich. mam takie nietypowe może zapytanko. Gdy rano odpalam swojego mk 3 1,8 to muszę jakieś 10 , 15 sekund trzymać na starterze zanim odpali , a jak rozgrzany albo jak odpalił i go wyłącze pali od razu .nawet po 30 min postoju. Czy może być uszkodzona pompa paliwa , czy zupełnie coś innego. pomóżcie bo jestem w kropce. Silnik w moim autku to ABS z jednopunktem. Czy może coś z wtryskiem?
Ostatnio zmieniony czw lis 20, 2008 21:30 przez ramirez771, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
A ja tez miałem taki problem i borykałem sie z nim ponad 6 m-cy... mechanicy nie wiedzieli co jest...a winą była benzynka....z głupia 2 dni temu zatankowałem PB98 i problem zniknał - przynajmniej u mnie a wczesniej wymieniłem swiece kable kopułkę palec wtrysk czyjniki pompe paliwa sprawdzony został czujnik halla... paliwo docierało iskra była i nie palił... moze to u mnie taki przypadek ale PB (95) zawsze tankowane było na markowych stacjach po zalaniu PB98 jak ręką odjal.... a i stosowałem tez roznego rodzaje srodki do usuwania wody i czyszczenia układu i nic nie pomogły po zatankowaniu 98- autko pali malina
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Gdy cofam kilka razy kluczyk do poz gdy załącza się pompa to wydaje mi się że zapala lepiej. Filtr wymieniłem,może w złą stronę go założyłem? Gdy odpali to pracuje trochę nierówno i kopci sadzą, ale gdy przełączy się na gaz pracuje równomiernie i kopcenie ustaje . Mam wrażenie że się zalewa paliwem , może coś ze ssaniem nie wiem ,dlatego proszę was o POMOC