Łożysko igiełkowe w skrzyni biegów mk2 1.3 nz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Łożysko igiełkowe w skrzyni biegów mk2 1.3 nz
Czy ktoś kiedyś wymieniał łożysko igiełkowe w skrzyni biegów w warsztacie i może podać jakie to są koszty ? A i czy ,moglibyście polecić jakiś warsztat w Gdańsku który naprawia skrzynie biegów ?
slaw
- Paweł Marek
- V.I.P.
Co do warsztatu już pytałeś, może popytaj na regionalnej grupie.
Co do ceny niestety jest to droga impreza, i nie ma się czemu dziwić, bo roboty kupa, samo łożysko tez z 6 dych, nowy olej, przy okazji wypada zmienić profilaktycznie simeringi, ew. sprzęgło jeśli jest bliskie końca.
W każdym razie ja za tą naprawę (plus simering na wale silnika) w dobrym specjalizującym sę w skrzyniach warsztacie zapłaciłem niecałe 7 stów.
Dlatego często się praktykuje zmianę całej skrzynki, zwłaszcza jeśli mialbyś szansę na zmianę samemu czy z kolegą
Co do ceny niestety jest to droga impreza, i nie ma się czemu dziwić, bo roboty kupa, samo łożysko tez z 6 dych, nowy olej, przy okazji wypada zmienić profilaktycznie simeringi, ew. sprzęgło jeśli jest bliskie końca.
W każdym razie ja za tą naprawę (plus simering na wale silnika) w dobrym specjalizującym sę w skrzyniach warsztacie zapłaciłem niecałe 7 stów.
Dlatego często się praktykuje zmianę całej skrzynki, zwłaszcza jeśli mialbyś szansę na zmianę samemu czy z kolegą
Ostatnio zmieniony śr lis 19, 2008 22:31 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
To mówisz że nie trzeba skrzyni biegów wyciągać, tylko od strony pokrywy skrzyni biegów się dostanę ? Jeżeli jest tak jak mówisz to sam się za to zabiorę. Powiedz mi tylko czy był potrzebny kanał żeby ewentualnie coś od dołu zrobić, odkręcić ? A Ja mam 5 biegową skrzynie, nie wiem czy jest różnica w pokrywach jak coś to napisz jaką ty masz skrzynie biegów.
Ostatnio zmieniony czw lis 27, 2008 19:33 przez slaw-71, łącznie zmieniany 1 raz.
slaw