Metaliczny odgłos przy odpalaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Bartik3

Metaliczny odgłos przy odpalaniu

Post autor: Bartik3 » ndz lip 31, 2005 12:38

Mam pytanie.Przy odpalaniu słychać metaliczny odgłołos,czy to normalne,dodam ze auto stało 1,5 miesiąca.Czy jak wymienię świece i oleje i autem jak sie pojeżdzi ta usterka zniknie?

Awatar użytkownika
Bula88
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Bula88 » ndz lip 31, 2005 13:19

a czy to trwa za caly czas? wystepuje to za kaazdym odpalaniem?? czy silnik caly czas tak chodzi?

Bartik3

Post autor: Bartik3 » ndz lip 31, 2005 13:40

Bula88 pisze:a czy to trwa za caly czas? wystepuje to za kaazdym odpalaniem?? czy silnik caly czas tak chodzi?
Tylko przy odpalaniu,silnik chodzi ok-jest to 1,6 benzyna silnik ABU

[ Dodano: Nie Lip 31, 2005 13:44 ]
Dodam ze wczesniej bylo ok,moze przy wymianie skrzyni został naruszony jakis przewód,auto stało ok 1,5 miesiąca wi ęć moze to przyczyna tego-mam nadzieje ze to nie silnik

Bartik3

Post autor: Bartik3 » ndz lip 31, 2005 14:26

Tylko przy odpalaniu ,przekręcaniu stacyjki-tak jest chyba ok,kupiłem juz olej pólsyntetyk Mobil-poniewaz nie wiedziałem jaki był wczesniej-czy bedzie ok,czy wymienic na mineralny?

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » ndz lip 31, 2005 14:53

Opisz jedno jeszcze: czy ten metaliczny odgłos to stukanie zależne od obrotów silnika, dochodzące z głowicy? Bo po tak długim postoju olej mógł zejść z popychaczy hydraulicznych, ale one po dłuższej pracy (10-15 minut) na wolnych obrotach, po rozgrzaniu silnika powinny się odpowietrzyć, i objaw ten nie powinien później powracać, tzn. na pewno nie z taką intensywnością.

Jeżeli nie jest to stukanie, to poczytaj mój post tutaj, czy to coś z tych objawów:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=19848

Bartik3

Post autor: Bartik3 » ndz lip 31, 2005 21:54

Z silnikiem jest ok,był to metaliczny odgłos przy przekrecani stacyjki po ok 2 sekundach ,a potem było ok,mechanik przesmarował mi styki na rozruszniku i usterka znikła wiec jest na razie ok.Dzieki

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pt sie 26, 2005 21:39

szklanki na popychaczach stukaja to nic groznego

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”