Schemat kostki z bezpiecznikami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Patrykl85
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Schemat kostki z bezpiecznikami

Post autor: Patrykl85 » pn lis 17, 2008 15:36

Czesc.
Zanim przejde do istoty problemu...
Kupiłem alarm, zaprogramowałem piloty i teraz muszę całość włożyć do auta... Wiem jak podłączyć do zasilania i wiem jak podłączyć do krańcówek drzwi, ale nie wiem gdzie podłączyć kabelki od kierunkowskazów. Najlepiej na kostce (skrzynce) z bezpiecznikami znleźć odpowiednie przewody od kierunków ale... nie moge znaleźć w sieci informacji na temat tego które z wtyków wychodzących z tyłu skrzynki są od kierunkowskazów...
Chyba że macie inny pomysł na to jak podłączyć kabelki od alarmu do kierunków?
I tu prośba do Was drodzy forumowicze czy posiadacie wiedze na temat tego który to wtyk jest od kierunkowskazów, lub schemat budowy samej skrzynki bezpieczników?? Albo inny pomysł na podłączenie....

Z góry dziękuje za pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » pn lis 17, 2008 15:39

a myślaeś aby podpiąc się po przekaznik awaryjnych ?

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pn lis 17, 2008 16:06

przewod zielono-czarny i bialo-czarny w wiazce przewodow idacych od przelacznikow w kierownicy
tam idzie jeszcze inny bialo-czarny wiec zebys sie nie pomylil to przy kierunkowskazach z przodu lub z tylu sa identyczne kolory przewodow i taka sama grubosc

mysle ze to ci powinno wystarczyc

[ Dodano: 17 Lis 2008 15:10 ]
w szukajce znajdziesz kolory tych przewodow-nie raz to bylo opisywane
nie szukaj tych przewodow w skrzynce bo ich nie znajdziesz - tam ich nie ma
przewod ze stacyjki idzie do skrzynki do przerywacza, z przerywacza na manetki od kierunkow i dopiero do zarowek

przy skrzynce jest jeden przewod ktory idzie do przerywacza a od przerywacza do manetek i tu sie dopiero dzieli na 2 przewody- zielono-czarny i bialo-czarny (lewa i prawa strona)
mysle ze to juz jest jasne

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » pn lis 17, 2008 21:18

agrala pisze:nie szukaj tych przewodow w skrzynce bo ich nie znajdziesz - tam ich nie ma
- mylisz się. Są. Przewody z manetki wracają ponownie do skrzynki z bezpiecznikami, w skrzynce jest mostek z innym gniazdem i dalej idzie już do kierunkowsakzów.

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

Awatar użytkownika
Patrykl85
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Patrykl85 » pn lis 17, 2008 21:21

spoko, poszukam. Dzięki za pomoc :)

http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=265749&postdays=0&postorder=asc&start=0

Jarowo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Jarowo » pn lis 17, 2008 21:30

Patrykl85, jeśli chodzi o kolory to wydaje mi się że powinno raczej być czarny z białym paskiem, oraz czarny z zielonym paskiem. A gdzie je znaleźć? Moim zdaniem najłatwiej wyłowić te przewody we wiązce idącej na tył. Jest wpięta w skrzynkę bezp. i idzie wzdłuż lewego progu na tył, więc masz wszystko pod ręką.

JaroW

Awatar użytkownika
Patrykl85
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Patrykl85 » wt lis 18, 2008 19:46

Kolory hmm Według schematu elektrycznego kierunkowskazów i tego co dojrzałem w przednich kierunkach to kolory kabli to brązowy i czarno zielony...
A co do szukania wiązki od tylnych świateł to fakt będzie łatwiej niz z przednimi :) dzieki...

http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=265749&postdays=0&postorder=asc&start=0

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » wt lis 18, 2008 19:52

brazowy to masa
z jdnej strony jest zielono-czarny a z drugiej bialo-czarny (lewa - prawa strona)

[ Dodano: 18 Lis 2008 18:56 ]
podlanczaj sie przy skrzynce z bezpiecznikami - tam masz wszystko: kierunki, wlacznik od drzwi, odciecie zaplonu, zaplonu, zasilanie

Jarowo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Jarowo » wt lis 18, 2008 21:11

Patrykl85, co do kolorów przewodów to agrala, ma prawie rację. Prawie bo te przewody z niemiecka są oznaczone na schemacie sw/ws i sw/gn, co tłumaczy się czarno-biały i czarno-zielony, a więc czarny jest kolorem podstawowym tych przewodów i tak też jest w rzeczywistości.

JaroW

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » wt lis 18, 2008 21:21

Jarowo pisze:Patrykl85, co do kolorów przewodów to agrala, ma prawie rację. Prawie bo te przewody z niemiecka są oznaczone na schemacie sw/ws i sw/gn, co tłumaczy się czarno-biały i czarno-zielony, a więc czarny jest kolorem podstawowym tych przewodów i tak też jest w rzeczywistości.
nie bede sie upieral - kolory takie wystepuja na tych przewodach a ktorego jest wiecej nie pamietam

Awatar użytkownika
Patrykl85
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Patrykl85 » wt lis 18, 2008 23:39

agrala pisze:podlanczaj sie przy skrzynce z bezpiecznikami - tam masz wszystko: kierunki, wlacznik od drzwi, odciecie zaplonu, zaplonu, zasilanie
No tak chcem zrobic ale kwestia tego że nie wiem które kable do czego bo troche ich tam jest, a kolorami nie bede szukał bo chyba bym ocipiał.... dlatego założyłem ten temat ... może ktoś wie które wtyki od czego są :)
Jak wróce do domku to bede próbował szukać ...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”