Cz pirotechniczne pasy od golfa4 pasują do golfa3?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pavulon

Cz pirotechniczne pasy od golfa4 pasują do golfa3?

Post autor: pavulon » sob lip 30, 2005 20:41

Mam golfa3 1,4b z 1995r.Miałem stłuczkę po której oczywiście wybuchły poduszki (obie chociaż jechałem sam ) i wystrzelił pirotechniczny napinacz kierowcy.O ile z zakupem poduszek nie miałem problemu to z napinaczem mam.Mam pytanie czy poduszki od golfa 4 pasują do golfa 3.Mam jeszcze kontakt z gościem który ma pasy do golfa ale nie wie do jakiego zna numer katalogowy/typ 95011 BAM-PT1-0597.Może ktoś się orientuje lub może nawet ma taki napinacz chętnie kupię.Z góry dziękuję za info.

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » ndz lip 31, 2005 00:51

Nie pasuja, w MK4 masz napinacze aktywowane elektrycznie, w mk3 wstrząsowo, podobnie jest z poduszkami - nie ma czujników w fotelach i dlatego walą obie - chyba że w ostatnich modelach, które miały boczne airbagi. Pomijam fakt, że konstrukcja napinaczy jest zupełnie inna. Co do oznaczeń, które podałeś, są zupełinie nieprzydatne - napinacz stanowi całośc z pasem - poproś gościa żeby podał numer wszyty na pasie

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”