Witam, jako że jestem to nowy, witam wszystkich użytkowników forum.
Mam problem w mk2 1.6B taki.
Chciałem wyczyścić styki rozrusznika, gdyż były zardzewiał/zaśniedziałe (nie kręciło rozrusznikiem).
Chciałem wyciągnąć złącze (z tej wystającej blaszki) z kablem czerwono-czarnym i niestety blaszka do której wkłada sie owe złącze złamała sie w pół. Co z tym fantem zrobić
Pozdrawiam
Wojtek
Problem z rozrusznikiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z rozrusznikiem
Ostatnio zmieniony pt lis 07, 2008 22:06 przez Kromczy, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam nadzieje,że mowa jest złączach automatu rozrusznika (grube przewody dokręcone nakrętką M8 i cieńszy przewód sterujący automatem)Kromczy pisze:Chciałem wyczyścić styki rozrusznika, gdyż były zardzewiał/zaśniedziałe (nie kręciło rozrusznikiem).
Z tego wnioskuje, że ułamało się złącze typu męskiego w automacie.Kromczy pisze:Chciałem wyciągnąć złącze (z tej wystającej blaszki) z kablem czerwono-czarnym i niestety blaszka do której wkłada sie owe złącze złamała sie w pół. Co z tym fantem zrobić
Jeżeli mam rację to trzeba tą część złącza (blaszki), która pozostała przy automacie trzeba oczyścić i przylutować do nie kawałek przewodu ze złączem męskim lub samo złącze męskie tak aby można było podłączyć przewód sterujący automat rozrusznika.
JaroW
lutowanie owszem
ale od spodu automatu sprawdz czy czasami nie jest przykręcona od srodka ta blaszka a jezeli jest nitowana no cóż można by ja dorobic
szkoda nerwów i czasu na tą zabawę
poprostu ze szrociku zakupić ( samą góre automatu)
poprostu ze szrociku zakupić ( samą góre automatu)
Ostatnio zmieniony pt lis 07, 2008 22:49 przez dziejo, łącznie zmieniany 2 razy.