WITAM!
Od jakiegoś czasu zauważyłem, że na postoju i podczas wolnej jazdy przez dziury światła latają góra dół.
Na postoju np. przy jakimś murze widać jak drży światło w górę i dół.
Właśnie ściągłem zaśłepkę lampy od strony kierowcy bo ta lampa najbardziej lata .
Włożyłem rękę i od strony grilla, gdzie jest żarówka od świateł długich czuć luz że odbłyśnik lekko się rusza.
Czy są tam jakieś mocowania czy coś, czy może mogło wylecieć z jakiegoś uchwytu?
Pytam bo nie chcę specjalnie od razu lamp wymontowywać skoro może nic nie poradzę.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Drżące lampy na postoju i podczas jazdy po dziurach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tak prawdopodobnie masz za lużny zaczep korektora elektrycznego ustawienia swiatełRyKa pisze:Czy są tam jakieś mocowania czy coś, czy może mogło wylecieć z jakiegoś uchwytu?
wyjmij korektor trzpień max do końca załóz ponownie korektor wciskając ten trzpień zkończony kulką w gniazdo odbłyśnika lampy i ponownie je wyreguluj
ps
ja równiez się z tym męczyłem i udało mi się poprawnie wyregulować lampy teraz już nic nie drga
dziejo,
dzięki za odpowiedź, jeszcze dzisiaj się za to chyba zabiorę. powiedz mi tylko czy muszę lampy demontować czy dojdę bez problemu bez ich odkręcania ???
[ Dodano: Czw Lis 06, 2008 12:11 ]
Kurcze byłem teraz szybko przy aucie zobaczyć, dojdzie się do silniczka bez wyjmowania lampy chyba ale to cięgno od silniczka jest dość sztywno zamocowane w lampie.
Odbłyśnik ma luzy z drugiej strony, tu gdzie żarówka od świateł długich, od strony grilla.
[ Dodano: Czw Lis 06, 2008 12:12 ]
Czy jest tam jakieś mocowanie dodatkowe z tej strony gdzie żarówka od długich ?
dzięki za odpowiedź, jeszcze dzisiaj się za to chyba zabiorę. powiedz mi tylko czy muszę lampy demontować czy dojdę bez problemu bez ich odkręcania ???
[ Dodano: Czw Lis 06, 2008 12:11 ]
Kurcze byłem teraz szybko przy aucie zobaczyć, dojdzie się do silniczka bez wyjmowania lampy chyba ale to cięgno od silniczka jest dość sztywno zamocowane w lampie.
Odbłyśnik ma luzy z drugiej strony, tu gdzie żarówka od świateł długich, od strony grilla.
[ Dodano: Czw Lis 06, 2008 12:12 ]
Czy jest tam jakieś mocowanie dodatkowe z tej strony gdzie żarówka od długich ?
jest mocowanieCzy jest tam jakieś mocowanie dodatkowe z tej strony gdzie żarówka od długich ?
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2008 23:20 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko delikatnie z tym bo ja mocując zarowki sobie zerwalem mocowanie odblysnika wlasnie na srubie regulacyjnej i musialem lampe zmieniac a ten plastik tam jest tak delikatny ze szok.Za 15 minut dam fotki jak to wyglada na rozebranej lampie bo mam starą jeszcze:-) to zrobie
[ Dodano: 06 Lis 2008 23:13 ]
[ Dodano: 06 Lis 2008 23:20 ]
Pierwsza fotka to mocowanie od strony swiateł długich(srodek auta) druga to zewnetrzna strona (probowalem dorabiac)na odbłyśniku masz otwór w który wchodzi taki plastik(diabelnie delikatny) połączony z srubą regulacyjną.Najprawdopodobniej to ci sei zluzowało chyba ze probowales wczesniej regulowac swiatla i cos przy srubie ale nie sadzeTak czy owak swiatla musisz wymontowac(3 min roboty)a może i szkło reflektora zdemontowa bo inaczej sie do srodka nie dostaniesz a jezeli zdejmiesz szklo to bron boze nie dotykaj odbłyśnika a o czyszczeniu nawet nie myśl:-(
[ Dodano: 06 Lis 2008 23:13 ]
[ Dodano: 06 Lis 2008 23:20 ]
Pierwsza fotka to mocowanie od strony swiateł długich(srodek auta) druga to zewnetrzna strona (probowalem dorabiac)na odbłyśniku masz otwór w który wchodzi taki plastik(diabelnie delikatny) połączony z srubą regulacyjną.Najprawdopodobniej to ci sei zluzowało chyba ze probowales wczesniej regulowac swiatla i cos przy srubie ale nie sadzeTak czy owak swiatla musisz wymontowac(3 min roboty)a może i szkło reflektora zdemontowa bo inaczej sie do srodka nie dostaniesz a jezeli zdejmiesz szklo to bron boze nie dotykaj odbłyśnika a o czyszczeniu nawet nie myśl:-(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.