Nie chce odpalic...????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce odpalic...????
Kupilem Golfa 3.. pojezdzilem nim tydzien bez zadnej usterki..we wtorek pojechalem do pracy..i po niej nie chce do dzisiaj odpalic.. ..niby wszystko dziala rozrusznik..paliwo jest tez a nie chce zapalic silnik.. dzis,przy pomocy kolegi ktory sie na tym nieco zna odkrecilem świece..pkazalo sie ze sa mokre..wiec je wysuszylem ichcialem sprawdzic czy jest iskra taki potoczny sposob..i gdy wlaczylem rozrusznik z cylindrow wylewala sie fontanna benzyny..kolega powiedzial ze tak dziac sie nie powinno..wiec odkrcilismy pokrywe gaznika..by zobaczyc czy cos sie nie zawiesilo..co sie okazalo..wtrysk juz tylko przy wlaczonym zaplonie pompowal bardzo dduza dawke paliwa..i na tym sie konczy to co zauwazylem.. Czy jest ktos, kto wie o co tutaj chodzi..dodam ze samochod jest na gaz.. Aha.. mam rowniez male zastrzezenia do elektryki w tym samochodzie czy to moze byc przyczyna tego wszystkiego..???
- Paweł Marek
- V.I.P.

jeki, musisz napisać typ silnika - zorientujesz się przeglądając forum jaki masz.
Skoro benzyna leje się non stop z wtryskiwacza to jest źle, znaczy że jest cały czas otwarty.
Czyli albo ma usterkę mechaniczą i się zatarł w pozycj otwartej - do wymiany- a potwierdzisz to odłączając mu wtyczkę i zapalając, jeśli dalej leje to jest otwarty na amen.
albo bardziej prawdopodobne że dostaje cały czas napięcie od sterownika silnika. To oznacza że albo padł sterownik, albo padło okablowanie do niego - szczególnie kable brązowe masowe sprawdź.
Skoro benzyna leje się non stop z wtryskiwacza to jest źle, znaczy że jest cały czas otwarty.
Czyli albo ma usterkę mechaniczą i się zatarł w pozycj otwartej - do wymiany- a potwierdzisz to odłączając mu wtyczkę i zapalając, jeśli dalej leje to jest otwarty na amen.
albo bardziej prawdopodobne że dostaje cały czas napięcie od sterownika silnika. To oznacza że albo padł sterownik, albo padło okablowanie do niego - szczególnie kable brązowe masowe sprawdź.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
..jeszcze bylo cos takiego..odlaczylismy mu akumulator na 2 h.. i potem gdy sprobowalismy jeszcze raz ..to ta benzyna przestala niby sie lac..czyli wskazywalo by na to ze wtrysk sie zamknal.. Do kogo powinienem sie z tym udac..bo ja o elektyce samocchodowej to malo wiem.. ..czyli nie mozliwosci to jakos szybko naprawic?.. I ile moze kosztowac naprawa.. a silnik to benzyna 1.6 ale nie wiem czy o to chodzi..
- ManiekGLS
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
jeki, Ja bym sprobowal odlaczyc mu wtrysk i odpalic na samym gazie aby pochodzil i wypalił ta cala benzyne pozniej wyjac wtrysk i jak masz z kad podlozyc 2 sprawdzic czy jest to samo...

Klinika Krynica M-Modyfikacje,SWAP
Drive Slow But Low
Mk2 GTI viewtopic.php?p=2552931#2552931" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk1 GTI viewtopic.php?t=195507" onclick="window.open(this.href);return false;
- ManiekGLS
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
jeki, Wiem ze moj ziomek odpala z LPG i tez ma takji wlacznik trzeba go przytrzymac czy jakos tak mowie odlacz wtryskiwacz i probuj palic

Klinika Krynica M-Modyfikacje,SWAP
Drive Slow But Low
Mk2 GTI viewtopic.php?p=2552931#2552931" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk1 GTI viewtopic.php?t=195507" onclick="window.open(this.href);return false;
odpalić na lpgjeki pisze:..cos z tym zrobic..
ja też myślałem ze tylko z beny mogę odpalić
gaziarz mnie nawet w błąd wprowadził i powiedział ze na "" BINGO ""nie odpalę a jednak udało się
napisz jaki sterownik (i instalkę ) posiada twój bolid ?
[ Dodano: Sro Lis 05, 2008 21:02 ]
kolego wtedy będzie moża wykluczyć pewne sprawy np z układem zapłonowym i mozna coś wiecej pwoeidzieć np o układzie zasilaniajeki pisze:..rozumiem, moze i sie da..ale co dalej z ta usterka..sa jakies rozwiazania..czy najlepiej udac sie z tym do mechan
Ostatnio zmieniony śr lis 05, 2008 22:03 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

jeki, tak czy inaczej każdy elektryk samochodowy jest w stanie to zdiagnozować, a kosztami się nie zamartwiaj, części są tanie, cały zespół wtryskowy czy sterownik silnka jeśli będzie trzeba znajdziesz za stówę może 150.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
..tych danych nie pamietam.. bo zostaly w aucie wszystkie papiery..a auto troche daleko,bo w pracy.. Widze ze trafilem na prawdziwych fachowcow..powiedzcie mi jeszcze dlaczego czasami gdy przekrecam kluczyk lub otwieram c. zamek to opuszczaja sie mi szyby w aucie.. I co dalej powinienem zrobic z ta przelewajaca sie benzyna..?