Zwierajacy obrotomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zwierajacy obrotomierz
Witam
Kiedy włączam światła drogowe, zwiera mi się obrotomierz (pokazuje 0) i kontrolka nie świeci, mimo, że jest dobra dioda. Kiedy wyłączę "długie" wszystko wraca do normy. Ktoś może spotkał z czymś takim? Jak mogę to naprawić?
pozdrawiam
mieczus
Kiedy włączam światła drogowe, zwiera mi się obrotomierz (pokazuje 0) i kontrolka nie świeci, mimo, że jest dobra dioda. Kiedy wyłączę "długie" wszystko wraca do normy. Ktoś może spotkał z czymś takim? Jak mogę to naprawić?
pozdrawiam
mieczus
- andrz3j
- Mały gagatek
- Kontakt:
u mnie jak włacze światła to od razu cały "licznik gaśnie" MFA, predkosciomierz , obrotomierz.. ale u mnei winy jest brak masy .. na razie odłaczyłęm przewód od podświetlenia licznika i przycisków i na razie działa..
(ale nie mam w nocy podświetlenia) :/
Dzisiaj bedę nad tym pracował.. dam znac co było dokładnie u mnie.

Dzisiaj bedę nad tym pracował.. dam znac co było dokładnie u mnie.
Re: Zwierajacy obrotomierz
Ja mam odwrotny problem.Jak włączam dlugie lub halogeny albo wycieralki to obrotek idzie mi do 4 tys stoi tak 1sek by znowu spasc na wlasciwe obroty.U mnie to jest chyba spowodowane jakims spadkiem napiecia.Narazie na to leje bo mi takie rzeczy nie przeszkadzaja,aha i nie zawsze mi sie tak robi.A sprobuj odpiąc kostki z lamp przednich i wtedy załacz dlugie,jak sie bedzie dalej tak robiło to tak jakby +z dlugich gdzies zwieral z kablem z obrotka,masz go dołozony czy byl fabrycznie?mieczus pisze:Witam
pozdrawiam
mieczus
Był Mk2 :)
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
był Mk3 :)
było Vento ABF
bylo Vento AAA
TERAZ: JETTA III i Mk3 Cabrio
1Z ,ABS
Re: Zwierajacy obrotomierz
mieczus[/quote]masz go dołozony czy byl fabrycznie?[/quote]
Był fabrycznie
Był fabrycznie
- andrz3j
- Mały gagatek
- Kontakt:
U mnie padło coś w liczniku (opis wyżej)i odłaczyłem podświetlenie licznika i działał. Teraz oddzielnie podpiołem podświetlenie omijajac styki liczniak i wszystko działa. Odłącz kable od "sciemniacza" podświetlenia. Jak wyciagniesz wtyczke jest to cienki przewód wychodzący praktycznie bezposredniio za "sciemniaczem".Odłącz i sprawdź. Jeśli obrotomierz będzie działał dam znac co dalej.
Jeśli ktoś mnie wyprzedza tzn. że jedzie za szybko...