Silicon BAS i centralka, problem...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
strong
Silicon BAS i centralka, problem...
Witam , mam w swoim mk2 alarm SILICON BAS, dokupiłem sobie centralny zamek i nie wiem jak podłączyć przewody otwierania i zamykania z centralnego zamka do alarmu.Nie ma w nim typowych wyjść dla centralnego ;-( W załączniku pdf z instrukcją i schematem alarmu.Proszę o jakąś podpowiedz
Dzieki, Pozdrawiam 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Alarm faktycznie nie ma sterowania zamkiem. Można to podłączyć ale potrzebna jest centralka sterująca zamkiem którą można sterować jednym przewodem i podłączyć ją do przewodu czarno-pomarańczowego w alarmie. Na tym przewodzie pojawia sie masa w momencie uzbrojenia alarmu, a znika po rozbrojeniu. Większośc centralek do zamka sterowanych jest dwoma masami, jedna otwiera, druga zamyka. Centralka która ma dwa rodzaje sterowania miała kiedys oznaczenie SAS631 do normalnego centrala i SAS635 z dłuższym czasem do pneumata. Powodzenia
-
strong
Chodziło mi o moduł MZC-SAS jest tam na dole strony. Ale moim skromnym zdaniem lepiej zaiwestować w nowa centralke alarmu z wbudowanym modułem zamka centralnego, wyjdzie troche drożej ale wszystko bedzie w kupie a nie dwa osobne pudełka. W Gdańsku dobry alarm z modułem centralnego i z atestem kosztuje ok 140 zł (sama centralka z pilotami i kablami)