gdzie zamontowac wzmacniacz 12v anteny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gdzie zamontowac wzmacniacz 12v anteny
czy wie ktos moze jak zamontowac wzmacniacz 12v zeby lepiej fale odbieraly . wiem ze on ma byc za radiem ale tam praktycznie nie ma miejsca bo jak sie go wsadzi to radio wystaje z pulki ! . ma ktos moze cos takiego zamontowane ?
Patrząc po kategorii tematu zakładam, że masz Mk4, tak? Jeśli tak, to nie wiem czy we wszystkich modelach tak jest, ale na pewno w większości (i tak tez było u mnie), że wzmacniacz jest fabrycznie zabudowany w podstawie anteny na dachu!
Do tego nie potrzebujesz żadnego dodatkowego wzmacniacza (tylko pogorszy odbiór zamiast poprawić), a jedynie tzw. separator antenowy. Ten ostatni jest potrzebny tylko wtedy gdy zmieniłeś fabryczne radio na inne!
Do tego nie potrzebujesz żadnego dodatkowego wzmacniacza (tylko pogorszy odbiór zamiast poprawić), a jedynie tzw. separator antenowy. Ten ostatni jest potrzebny tylko wtedy gdy zmieniłeś fabryczne radio na inne!
To teraz zależy co tam "namieszałeś"sopelo pisze:zmienilem na jvc ale dalem krotka antene aluminiowa bo wjezdzajac do garazu zawsze musial bym wykrecac tak nisko jest wjazd drzwi
Jeśli zmieniłeś tylko bata a "grzybek" anteny pozostał oryginał to przyczyna leży raczej w wymianie radia (choć krótki bat też pewnie pogarsza odbiór w stosunku do oryginału) a dokładniej w braku separatora. Wzmacniacz masz już w stopce ale problem w tym, że aktualnie nie jest zasilany. Załóż separator i wtedy wzmacniacz powinien być juz wzmacniaczem bo jak na razie robi za tłumik.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.