Silnik nie odpala, brak iskry, zalewa go
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
finni
- Mały gagatek

- Kontakt:
Silnik nie odpala, brak iskry, zalewa go
Oddałem auto do mechanika na wymianie skrzyni biegów. Mechanik odłączył akumulator, wymienił skrzynię, podpiął aku i wszystkie czujniki (tak mówił) poczym chciał auto odpalić a tu się nie da. Wyczyścił wszystkie styki, podokręcał masę i nadal nie wie o co chodzi. Iskra czasem jest czasem jej nie ma, a silnik po kręceniu rozrusznikiem zalewa się. Przed całą akcją chodziło wszystko bez problemu. Paliło od pierwszego kopa. Silnik 1.8 oznaczenie PF (pełny wtrysk DIGIFANT). Co może być grane?? Skrzynie przeszczepiałem z AUG na ATH (stara się rozsypała)
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2008 12:20 przez finni, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja osobiscie nie jestem jakims wybitnym znawca tematu ale podobne rzeczy sie dzialy przy awarii aparatu zaplonowego, co prawda nie w golfie, ale sie dzialy 
To ze raz jest iskra, a raz jej nie ma, no chyba ze po prostu jakis kabelek nie styka.... To ze sie zalewa silnik kiedy nie ma iskry to normalne bo pompa przy probie rozruchu podaje mieszanke ktora nie ma sie jak spalic. Moze po prostu uszkodzil cos mechanicznie ten Twoj szpec i sie nie chce przyznac...
To ze raz jest iskra, a raz jej nie ma, no chyba ze po prostu jakis kabelek nie styka.... To ze sie zalewa silnik kiedy nie ma iskry to normalne bo pompa przy probie rozruchu podaje mieszanke ktora nie ma sie jak spalic. Moze po prostu uszkodzil cos mechanicznie ten Twoj szpec i sie nie chce przyznac...