Pytanie o sygnalizację otwartych drzwi i nie tylko

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

dimexd

Pytanie o sygnalizację otwartych drzwi i nie tylko

Post autor: dimexd » śr paź 29, 2008 10:52

Witam
Mam golfa 4 z 2001 r i podczas otwierania drzwi zapala mi się światło wewnątrz kabiny lecz na komputerze nie pokazuje mi że są otwarte. Jedyne co mi pokazuje to otwarcie tylnej klapy.
Dodatkowo nie mam gniazda zapalniczki w bagażniku. Napiszcie mi jak możecie do czego mam się wpiąć aby wyprowadzić gniazdko.
A na zakończenie napiszcie mi czy standardowo w golfach jest instalacja pod halogeny wyciągnięta z włącznika czy trzeba ciągnąć nowe przewody? Pytam ponieważ mam zamiar założyć halogeny ale w dolnych otworach w zderzaku.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » śr paź 29, 2008 12:28

dimexd pisze:Mam golfa 4 z 2001 r i podczas otwierania drzwi zapala mi się światło wewnątrz kabiny lecz na komputerze nie pokazuje mi że są otwarte. Jedyne co mi pokazuje to otwarcie tylnej klapy.
Wiele modeli tak właśnie miało.
dimexd pisze:Dodatkowo nie mam gniazda zapalniczki w bagażniku. Napiszcie mi jak możecie do czego mam się wpiąć aby wyprowadzić gniazdko.
Sprawdź w bagażniku po prawej stronie (za tą małą zaślepka koło lampy) czy nie masz wtyczki pod gniazdo zapalniczki...u mnie była taka wtyczka:
Obrazek
Obrazek
dimexd pisze:A na zakończenie napiszcie mi czy standardowo w golfach jest instalacja pod halogeny wyciągnięta z włącznika czy trzeba ciągnąć nowe przewody? Pytam ponieważ mam zamiar założyć halogeny ale w dolnych otworach w zderzaku.
Nie spotkałem się żeby była instalacja pod halogeny w zderzak, w niektórych golfach są pociągnięte kable pod halogeny ale te w lampach (10 przewodów we wtyczce do lampy, standardowo 9)

krupik
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: krupik » śr paź 29, 2008 14:01

jak kupowałem halogeny w zderzak w miejsce kratek na dole to dostałem cały zestaw z kablami, tylko włącznik mam zwykły schowany na półeczce nad radiem bo ja je dokładałem jako drugie halogeny więc z włącznikiem nie było kombinacji
największy problem z montażem to było wejście kablem do kabiny bo nie mogłem odkręcić wycieraczek (ale jakoś sobie poradziłem)

dimexd

Post autor: dimexd » śr paź 29, 2008 16:53

a jakie te halogeny kupiłeś?? podaj może linka na allegro

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » śr paź 29, 2008 17:10

Qto pisze:Sprawdź w bagażniku po prawej stronie (za tą małą zaślepka koło lampy) czy nie masz wtyczki pod gniazdo zapalniczki...u mnie była taka wtyczka
ta wtyczka jest chyba standardowo w kazdym, wiec nie bedzie problemu z podpieciem gniazda zapalniczki

krupik
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: krupik » śr paź 29, 2008 17:47

nie allegro bo tam kosztowały koło 500zł
ebay i wyszło poniżej 200zł włącznie z cłem ale teraz $ drożeje więc będzie gorzej
koleś który sprzedawał miał dobrą nazwę :D
vwchina

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”