problem z przegubami i łożyskiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Włochaty
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

problem z przegubami i łożyskiem

Post autor: Włochaty » ndz paź 26, 2008 19:33

czy łożysko może paść po okolo 15 tys km?? zauwazylem za na lewym kole mam luz, wiec odkrecilem kolo i zobacyzlem ze to lasnie w miejscu gdzie przegub wchodzi do lozyska jest ten luz, a w czerwcu je wymienialem,

drugie pytanie, czy z przodu mogą być dwa różne przeguby?? z prawej storny mam takie jak powinno byc w mkIII AAZ a z lewej jest mniejsze, fakt ze nie mam problemu jakos z jada, a tak sie zastanwaim czy to nie mailo wplywu na rozwalenie sie tego lozyska
Ostatnio zmieniony ndz paź 26, 2008 19:34 przez Włochaty, łącznie zmieniany 1 raz.

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » ndz paź 26, 2008 21:20

Wielkość przegubu nie ma wpływu na łożeska prawdopodobnie wcześniej nie dokręciłęś nakrętki w jednym z kół (piast) dość mocno. najczęściej tak się dzieje jak nie dokręcisz wstępnie nakrętki przed spuszczeniem samochodu z podnośnika... Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Włochaty
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Włochaty » pn paź 27, 2008 12:05

KUBEK, calkiem mozliwe, bo z tego co pamietm to przykrecalem dopiero jak opuscilem
lipasvw pisze:a przy wymianie piasta w jakim stanie była?? jeżeli była już na wykończeniu to mogła spowodować szybsze zużycie łożyska
a jak poznac ze jest na "wykonczeniu"??

[ Dodano: 27 Paź 2008 11:06 ]
lozysko chyba nie najgorszej firmy bo dawalem za nie 80zl

Awatar użytkownika
Włochaty
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Włochaty » wt paź 28, 2008 19:40

faktycznie, piasta byla w kiepskim stanie, dzieki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”