Pogrzegwane spryskiwacze przedniej szyby.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pogrzegwane spryskiwacze przedniej szyby.
Jakiś rok temu wpadły mi w ręce spryskiwacze podgrzewane elektrycznie (w skrócie SPE) wyciagniete prosto z MK2 ktory stal na szrocie. Wczoraj jeden z nich zamonotwalem bo stadartowy zaczal szwankowac. Spowodowalo sie podstawnie probleniu-gdzie podlaczyc te SPE tak aby dzialały. Znalazlem pewna kostke( w okolicach serwa) z dwoma kablali ktora moglaby pasowac do tego podlaczenia,jednak nie ma tam napiecia,ani po wlaczeniu zapłonu,ani tez po wlaczeniu pompki spryskiwaczy. Byc moze brakuje mi jakiegos przekaznika aby to moglo dzialac poprawnie. Jakby ktos znał temat lub ma w swoim mk2 takie SPE to prosze o podpowiedzi.
- Paweł Marek
- V.I.P.

podłącza się normalnie pod plus po zapłonie (nie będą grzały cały czas - mają styki bimetaliczne). W mk3 zawsze są wtyczki do tego, w mk2 nie wiem, możesz plus po zapłonie wziąć z czarnego kabla cewki, masę gdziekolwiek od nadwozia lub ujemnej klemy aku.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.