brak świateł mijania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak świateł mijania
witam. dzisiaj nagle przestały mi świecić światła mijania. sprawdziłem bezp. i wszystko ok. co się mogło stać? jeszcze jedna prośba- potrzebuję schemat instalacji świateł. pomocy
Ostatnio zmieniony pt paź 24, 2008 19:19 przez lysy_-22, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystkie światła sa . nic nie czułem......... stało sie to tak z nienacka.
[ Dodano: 23 Paź 2008 18:41 ]
mój mail lysy_0000@wp.pl
[ Dodano: 23 Paź 2008 18:41 ]
mój mail lysy_0000@wp.pl
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Pytałem o ten sfont, bo u mnie w MK III to tak się obiawiało. Nieraz czuś było z okolic kierownicy, przełączając manetkami na długie nieraz się nie zapalały. W końcu padło, zginęły co lepsze światła mijania. Po sprawdzeniu bezpieczników, żarówek i przełącznika dobrałem się do manetek, a dokładnie do kostki która odpowiada za światła. Na krótko w kostce zwarłem jakieś tam przewody, już nie pamiętam i zaczęły działać mijania. Wymieniłem manetki i problem znikł. To może być jeden powód, a drógi to proponuję Ci sprawdzić włącznik świateł. Jak masz trochę pojęcia o elektryce w aucie to sprawdź też w kostce włącznika. Mogę Ci wysłać na maila jakieś tam schematy do MK II.
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
to pewnie wlacznik albo zasilanie idace na niegolysy_-22 pisze:okazało sie ze tez długie nie działają, jedynie migacze.
Ostatnio zmieniony sob paź 25, 2008 13:02 przez anaba255, łącznie zmieniany 1 raz.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Wyłącznik nie łączy ze styku "X", do styku "X" nie płynie napięcie (czarno-żółty) z powodu luźnej wtyczki na wyłączniku, przełączniku bądź stacyjce, uszkodzony styk "X" stacyjki (wówczas brak także m.in. nawiewu, ogrzewania szyby i innych), uszkodzony przełącznik świateł (przy kierownicy). Nie ma na światła wpływu przekaźnik z nr 18!
Ostatnio zmieniony sob paź 25, 2008 21:52 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Nie wiem czy kolega łysy naprawił już światła ale u mnie były takie same objawy i co sie okazało, kabel w kostce a raczej końcówka przewodu mocowana w metalowej końcówce metalowej była zerwana. I raz łączyło raz nie łączyło aż wreszcie zgasło na wieki . Przełącznik był dobry. Proponuje sprawdzic kostke, przeż te przewody szczególnie na długich światłach przechodzą najwieksze prądy i dlatego one najszybciej padną. Pozdrawiam