[MK3} Łożyska koła przedniego i tylnego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
PitrekT
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

[MK3} Łożyska koła przedniego i tylnego

Post autor: PitrekT » sob lip 23, 2005 10:16

Witam.

Łożyska ,których firm byście polecali:Optimal ,CX lub 4max?
Mam problem bo nie wiew, które wybrać.Ceny są bardzo zbliżone do siebie.
Znajomy polecał SKF ale cena jest 2-3 razy większa niż łożyska w/w firm.

Pozdrawiam

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » ndz lip 24, 2005 09:13

Odradzam ci zakładanie taniego dziadostwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Założyłem tanie łożyska i jeżdziłem aż miesiąc czasu i sypnęły się na amen, kupiłem drugie SKF zrobiłem już około 20.000 tyś. i wszystko jest ok, zero szumu nic poprostu cisza. Dlatego polecam ci SKF jesli chcesz autem jeżdzić dłużej, bo jeżeli chcesz sprzedać to wystarczą ci Optimale podobno dośc dobre niemieckie łożyska, ale naprawdę nie ma co oszczędzać, bo wyjdzie potem cie i tak dwa razy więcej $. :pub:

[ Dodano: Nie Lip 24, 2005 09:16 ]
Acha ten tani szajs to CX !!!!!!!!!! Poszukaj w innych sklepach bo nie są SKF wcale 3 razy droższe naprawdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Różnica jest u mnie w Katowicach do 20 zł więcej między tanim szajsem a SKF. :rotfl:

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » ndz lip 24, 2005 11:13

ja mam 4 max juz pół roku jezdze dzien w dzien, nieraz kilka dni pod rząd robie po 100 km i nic sie z nimi niedzieje, wszystko zalezy jak mocno je przykręcisz, jak za mocno to kazde lozyska poleca

Awatar użytkownika
michas28
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: michas28 » ndz lip 24, 2005 11:59

duzo zalezy jak kto bedzie montował to łozysko i czy je z odpowiednia sila dokreci(tył) jak ktoś nie umiejetnie to zrobi to i SKF siadzie szybko. umnie SKF kosztuje 2 razy tyle co CX. ale sa przeciesz łozyska niemieckie(RUVILLE) za posrednia cene i maja duzą zywotnosć. PODSTAWA TO USUNĄĆ STARY SMAR I WSZYSTKIE ZANIECZYSZCZENIA ZEBY SIE NAWET ZIARENKO PIASKU NIE TRAFIŁO NOWY SMAR ODPOWIEDNIA REGULACJA I KAZDE BEDZIE DŁUGO CHODZIŁO

Gdy jesteś smutny to pomyśl że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem

Awatar użytkownika
bryszard
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: bryszard » ndz lip 24, 2005 16:49

Ja kupiłem ostatnio w sklepie z częściami vw łozyska na tył firmy KOYO po 35 na koło bardzo dobra firma a dużo zależy kto i jak to montuje bo czasmi zwala sie winę na łozysko a mechanior poprostu zamocno pierd....noł młotkiem i po filipku ale na tym bym nie oszczędzał .Zapytaj w sklepie które idą najczęściej to sam ci powie.

Mariusz D.
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Mariusz D. » ndz lip 24, 2005 20:41

U mnie nikt nie miał szans pier...ąć młotkiem, bo elegancko wprasowane na prasie były, a jednak się rozleciały... po 2 miesiącach!!!!!
Ewentualnie Optimale (mam w MK II i na razie jest OK) albo SKF!
Codziennie do pracy robię 150km + codzienne pierdoły, więc to jest dobry test dla łożysk- tak uważam...Znacie przecież wszystcy polskie drogi- stoły do ping-ponga to to nie są... :grrr:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”