Uklad kierowniczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uklad kierowniczy
Mam problem z ukladem kierowniczym.Gdy skrecam kolami to wspomaganie zaczyna buczec dosc mocno i jak na moj gust za ciezko chodzi kierownica.Co to moze byc.Moze plyn do wspomagania jest juz zuzyty?
Tu masz link do mojego pytania odnośnie buczenia przy skręcaniu, może i Tobie coś podpowie. Pozdro
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 5dba680d2d
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 5dba680d2d
Każdy ma prawo do szczęścia, ale nie każdy ma szczęście do prawa...
Nie jest to ani waz zagiety a plyn tez jest ok.Cholera martwie sie bo to sie nasila ;/
Jednak co zauwazylem ze jak zapale go odrazu i silnik jest zimny to normalnie chodzi wspomaganie jednak jak troche pojade i sie silnik nagrzeje to zaczyna buczec.Moze to cos znaczy?Napewno cos znaczy tylko co?
Jednak co zauwazylem ze jak zapale go odrazu i silnik jest zimny to normalnie chodzi wspomaganie jednak jak troche pojade i sie silnik nagrzeje to zaczyna buczec.Moze to cos znaczy?Napewno cos znaczy tylko co?
Ostatnio zmieniony śr paź 22, 2008 21:54 przez borys1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Auto: Skoda Octavia III
u mnie to samo,lecz nie buczy,a po nagrzaniu silnika wspomagania chodzi ciężej
cóż to może być?
cóż to może być?
Ostatnio zmieniony sob kwie 17, 2010 07:25 przez Adamskibyd, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest na 100% objaw padniętej pompy wspomagania. Można sobie z tym poradzić na 3 sposoby:borys1 pisze:jak troche pojade i sie silnik nagrzeje to zaczyna buczec.Moze to cos znaczy?Napewno cos znaczy tylko co?
- kupić nową pompę ori (bardzo droga )
- zregenerować istniejącą (wymiana łożysk i uszczelniaczy - przeważnie pomaga)
- kupic uzywkę na alledrogo (koniecznie z gwarancją rozruchową 7-14dni bo może być padlina)
Miałem identyczne objawy, jak silnik się nagrzał, czyli jak temperatura płynu wspomagania wzrastała (płyn staję się wtedy rzadszy i nie kompensuję już tak luzów pompy) to pompa zaczynała huczeć. ja u siebie kupiłem używkę na alledrogo, a starej się pozbyłem
Ostatnio zmieniony sob kwie 17, 2010 08:19 przez ordy, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Czy posiada ktoś może do sprzedania maglownice do VW Golfa IV? Ponieważ cały plyn wycieka mi i widać, że się poci. mechanik powiedział, że to maglownica. zalany płyn w zbiorniczek od wspomagania po 2 minutach znajduje się pod samochodem ;-/. Jaki może być całkowity koszt naprawy wraz z robocizną?
Czy posiada ktoś może do sprzedania maglownice do VW Golfa IV? Ponieważ cały plyn wycieka mi i widać, że się poci. mechanik powiedział, że to maglownica. zalany płyn w zbiorniczek od wspomagania po 2 minutach znajduje się pod samochodem ;-/. Jaki może być całkowity koszt naprawy wraz z robocizną?
Jacek