Problem z prędkościomierzem i wskaźnikiem paliwa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z prędkościomierzem i wskaźnikiem paliwa
Witam.Mam mały problemik z moim MK4.Otóż podczas jazdy po łuku czy mocniejszym skręcie czy to jest w lewo czy w prawo zaczyna opadać wskaźnik paliwa w dół.Podczas jazdy na wprost wskaźnik pokazuje dobrze ilości paliwa.Drugą rzeczą jaką zauważyłem jest nie działanie prędkościomierza.Jedynie wskazówka unosi się jak włanczam zapłon i pokazuje 0.Sprawdziłęm bezpieczniki wszystkie sa ok,wtyczka na impulsatorze tez jest ok.niesprawdzałem jak wyglądają wtyczki na liczniku.proszę o jakąś pomoc.thnx
Ostatnio zmieniony pn paź 06, 2008 08:30 przez Robsson79, łącznie zmieniany 1 raz.
-
greg
oba objawy wskazują tylko i wyłącznie na uszkodzony impulsatorRobsson79 pisze:Otóż podczas jazdy po łuku czy mocniejszym skręcie czy to jest w lewo czy w prawo zaczyna opadać wskaźnik paliwa w dół.Podczas jazdy na wprost wskaźnik pokazuje dobrze ilości paliwa.Drugą rzeczą jaką zauważyłem jest nie działanie prędkościomierza
[ Dodano: Pią Paź 03, 2008 9:40 pm ]
jak ni ewierzysz spytaj rakczek jakie i były jaja - impulsator rozpadł się na 2 kawałki i co prawda prędkościomierz pokazywał dobrze ale wskaźnik paliwa fixował
-
greg
no predkosciomierz tez padl wtedy tylko ja tego nie zauwazylem bo podczas jazdy skupialem sie na wskazniku paliwagreg pisze:co prawda prędkościomierz pokazywał dobrze ale wskaźnik paliwa fixował
Potwierdzam i stawiam na impulsator
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester