Akumulator 55AH w 1.9 TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Akumulator 55AH w 1.9 TDI
Witam
Mam golfa 4 1.9 TDI 115ps, bogato wyposażony, pełna elektryka podgrzewane lusterka klimatronik itp
dzisiaj dolewając płynu do spryskiwaczy zauważyłem że mam akumulator 55Ah 460A jakiejś nie znanej firmy...
mam samochód od pół roku widocznie poprzedni właściciel wsadził to coś do tedeika..
od razu pojechałem do elektryka żeby sprawdził w jakim stanie jest akumulator, powiedział że elektrolit w normie, aku trzyma jak nowy i że jest ok, ładowanie też ok
i pytanie, idzie zima nie zrobi mi taki mały akumulator żadnego psikusa ? nagłośnienie standardowe, 2 głośniki i 2 gwizdki
szkoda mi wywalać 300 na nowy, nie wiem czym grozi jazda na takim małym aku ?
Mam golfa 4 1.9 TDI 115ps, bogato wyposażony, pełna elektryka podgrzewane lusterka klimatronik itp
dzisiaj dolewając płynu do spryskiwaczy zauważyłem że mam akumulator 55Ah 460A jakiejś nie znanej firmy...
mam samochód od pół roku widocznie poprzedni właściciel wsadził to coś do tedeika..
od razu pojechałem do elektryka żeby sprawdził w jakim stanie jest akumulator, powiedział że elektrolit w normie, aku trzyma jak nowy i że jest ok, ładowanie też ok
i pytanie, idzie zima nie zrobi mi taki mały akumulator żadnego psikusa ? nagłośnienie standardowe, 2 głośniki i 2 gwizdki
szkoda mi wywalać 300 na nowy, nie wiem czym grozi jazda na takim małym aku ?
Ostatnio zmieniony sob wrz 27, 2008 15:25 przez DonKichot, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
przy 4 stopniach celcjusza rano ledwie kręcił..łuu......łuu i chwycił jak by miał kręcić 6 razy to nie wiem.. po pracy za to kręci jak szalony
ten elektryk powiedział że to nie może być wina aku bo wygląda jak nowy, i że to może być wina rozrusznika bo dziwnie głośno pracuje, no i mój dieselek nie łapie na rys, zawsze kręci od 1 do 3 albo i 4 razy
no i mam rozterkę, bo wymienie aku i okaże się że to rozrusznik.. a być może 55ah nie daje rady ale czy to możliwe ?
a jak będę musiał wymienić aku i rozrusznik to sobie przeklnę
ten elektryk powiedział że to nie może być wina aku bo wygląda jak nowy, i że to może być wina rozrusznika bo dziwnie głośno pracuje, no i mój dieselek nie łapie na rys, zawsze kręci od 1 do 3 albo i 4 razy
no i mam rozterkę, bo wymienie aku i okaże się że to rozrusznik.. a być może 55ah nie daje rady ale czy to możliwe ?
a jak będę musiał wymienić aku i rozrusznik to sobie przeklnę
Ostatnio zmieniony sob wrz 27, 2008 18:31 przez DonKichot, łącznie zmieniany 2 razy.
trzeba sprawdzić czy ci coś nie rozładowuje akumulatora bo możesz mieć gdzieś zwarcie
Ostatnio zmieniony sob wrz 27, 2008 19:22 przez Mirek39m, łącznie zmieniany 1 raz.
Mirek
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Godzinę czy dwie, nie ważne. Poniżej 60Ah nie ma prawa w prawdziwe mrozy odpalić, szczególnie TDI (podgrzewanie kolektora, płynu i świec, w Kolegi na dodatek full elektryka). A dla spokoju w naszym klimacie - 70AH.
Na tej 55-ce spokojnie można jeździć aż do kłopotów, akumulator kupi się w pięć minut - nie jak w PRL-u!
Na tej 55-ce spokojnie można jeździć aż do kłopotów, akumulator kupi się w pięć minut - nie jak w PRL-u!
- BaDBoY §148 KK
- Mały gagatek
- Kontakt: