cheblowalem i nie chce odpalic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
cheblowalem i nie chce odpalic
mój silniczek to 1,4 rok 91 niewiem jaki ki gaznik itp,jezdzilem nim 8 miech bez zazotow nagle przestal palic,próbowalem go odpalac ale pochodzil ja kies 15s i zdechl potem zadna pruba odpalenia nie dawala skutkow,prosze o pomoc,moze to pompa paliw,bo w filtrze paliwa nie przybywa paliwa , szukalem w wyszukiwarce ale nic z tak malym sil.nie znalazlem,z gory dziekuje za pomoc
silnik ABD mono-wtrysk pompa elektryczna zanurzona w zbiorniku paliwagumowa kaczka pisze:mój silniczek to 1,4 rok 91
sprawdz bezpiecznik w skrzynce
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=pl
[ Dodano: Pią Wrz 26, 2008 11:02 ]
a skąd tam masz filtr paliwa ???? filtr paliwa jest z tyłu po prawej strony blisko belkigumowa kaczka pisze:bo w filtrze paliwa nie przybywa paliwa
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Po Twoim profilu widze że to 1,3 czyli prawdopodobnie oznaczenie 2G.gumowa kaczka pisze:mój silniczek to 1,4 rok 91
To by się zgadzało, bo w 1,3 (2G) filtr paliwa jest przy gaźniku.gumowa kaczka pisze:bo w filtrze paliwa nie przybywa paliwa
Jeśli rzeczywiście nie przybywa paliwa to sprawdź czy przewody nie są pozaginane i zbadaj pompkę-wyciągnij wężyk od niej i niech ktoś zakręci rozrusznikiem. Jak nie będzie ciśnienia to pompa ma dość.
-
- Nowicjusz