gaźnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gaźnik
witam.mam mały problem z gaźnikiem w moim golfie 2 z silnikiem 1.6 .Dusi się na niskich obrotach i szarpie.poza tym musiałem odłączyć automatyczne ssanie bo samo nie chciało się wyłączyć.chce kupić cały gaźnik ale nie mam pojęcia po czym odróżnić wersje gaźnika.na moim pisze tylko 2E z boku.Nie wiem czy to 2E2 czy 2EE.jak je odróżnić i czy wogule ma to jakieś znaczenie jaki gaźnik kupie.a może obydwa będą pasować??
Ostatnio zmieniony śr wrz 24, 2008 14:01 przez Tolbiac, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

poszukaj po forum było o tym mnóstwo. Nie kupuj gaźnika tylko staraj się naprawić bo nie wiadomo co kupisz, a psują sie tylko pojedyńcze elementy które można zmienić. Porównaj sobie co masz z fotkami jakie znajdziesz googlami po nazwą Pierburg 2E2 lub 2EE. Gaźniki mozna zamienić - ale nie na zasadzie prostej przekladki, 2EE potrzebuje sterownika i sondy lambda, musisz wiedzieć co masz pod maską.
Ostatnio zmieniony śr wrz 24, 2008 14:14 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Twój gaznik to pierburg 2e2. Napewno z niego cos sie jeszcze da zrobic w przeciwienstwie to 2EE.
Na poczatek musiałbys go rozebrac i porobic fotki wtedy cos mozna by powiedziec. W kazdym razie za regenerowany wołaja 200zł plus zdanie starego lub kupic używke w niewaiadomym stanie(pewnie kiepskim) za 100-200zł.
Wybór jest tylko twój.
Na poczatek musiałbys go rozebrac i porobic fotki wtedy cos mozna by powiedziec. W kazdym razie za regenerowany wołaja 200zł plus zdanie starego lub kupic używke w niewaiadomym stanie(pewnie kiepskim) za 100-200zł.
Wybór jest tylko twój.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related