zetnktel pisze:1.Nie dziala mi tylna wycieraczka.. jak to naprawic co trzeba robic co moze byc przyczyna..
- najczęściej poprzerywane przewody w gumowym łączniku między klapą a nadwoziem
zetnktel pisze:2.Czy da sie wlaczyc tylna wycieraczke na stale.. bo nieznalazlem takiej opcji na manetce..
- zależy co rozumiesz poprzez "na stałe" - jeżeli ma ciągle chodzić, to nie - ona pracuje tylko w cyklu przerywanym. Jak włączyć cykl przeywany - pchnąć na krótko manetkę. Jak pchniesz dłużej to włączy się spryskiwacz, wycieraczka machnie kilka razy i się wylączy.
zetnktel pisze:3. Nie dziala reg. wysokosci swiatel.. silniczki slychac ze pracuja ale nic sie nie dzieje
- wymontuj silniczki i sprawdź, czy w ogóle trzpień który z nich wychodzi się porusza - silniczek demontujesz przekręcając go i ciągnąć, a potem odczepasz go od pregubu również ciągnąc.
zetnktel pisze:4. Nie dziala podswietlenie schowka.. Jaka zarowka jest potrzebna i jak to dziala bo tam jakis przelacznik jest..
- to tak jak kolega pisał - działa tylko przy włączonym zapłonie i przełącznik musi być we właściwej pozycji;
zetnktel pisze:5. Swiatelko na gorze... czy tez macie taka beznadziejna niebieska zarowke i nic przy niej nie widac.. jaka to jest zarowka jaka kupic bo chce jasna zwykla? I jak to sie otwier
- są dwa rodzaje lampek mała i duża - mała nie wiem, jak się wyciąga, a przy dużej masztaki blaszany dzyndzelek z boku, jak się dobrze przypatrzysz - trzeba go pchnąć w stronę lampki a potem pociągnąć za lampkę od strony tego dzyndzla
zetnktel pisze:6. Da sie wstawic mocniejsza zarowke do popielniczki? Jezeli tak to jaka trzeba kupic i jak to sie otwiera..
- podejrzeam, że raczej masz przykopcone szkiłko nad popielniczką i dlatego słabo świeci. Teoretycznie samej żaróweczki nie dostaniesz - musisz kupić żaróweczkę na 12V i polutować do oryginalnej porawki. Aby dostać się do żarówki należy zdemontować konsolę środkową - należy odkręcić śrubkę znajdującą się pod mieszkiem lewarka zmiany biegów (ciągniesz za podstawę mieszka do góry), oraz dwie śrubki po bokach konsoli, trzymające półki nad nogami kierowcy i pasażera. Konsolę należy pociągnąć w kierunku tyłu samochodu i potem podnieść, odłaczyć przewód od zapalniczki. Następnie należy zdemontować oprawkę z żarówką przy zapalniczce - wymintować starą żarówkę i zamontować nową.
zetnktel pisze:7. czy wskaznik poziomu paliwa tez Wam tak beznadziejnie chodzi.? czyli ze jak nalejecie paliwa to dopiero po uplywie kilku minut wskazuje poprawna ilosc.. ale tez czasami podczas jazdy ma wachania raz pokazuje wiecej raz mniej.. Da sie to zrobic jakos zeby automatycznie po wlaczeniu zaplonu leciala wskazowka do danego punktu?
- wskaźnik nie reaguje zbyt prędko na zmianę poziomu paliwa. Ja zauważyłem, że po zatankowaniu, jak się ruszy, to wtedy zaczyna roznąć, a jeżeli tylko odpalisz silnik i nie jedziesz, to trzeba długo czekać - takie mam wrażenie.
zetnktel pisze:8. Przednie wycieraczki mi "skacza" po szybie wydajac nieprzyjemny dzwiek.. jak to naprawic zeby ladnie chodzily? Piorka sa nowe
- tutaj to nie wiem - zmień wycieraczki może na porządniejsze...