MK3 łozysko dociskowe..lekkie stuki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
arkop
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

MK3 łozysko dociskowe..lekkie stuki

Post autor: arkop » wt lip 12, 2005 23:13

czesc po puszczeniu sprzegla wydobywaja mi sie lekkie stuki a jak nacisne to ustaja mecvhanik mowil ze jestem przewrazliwiony ale jakby nie bylo to jest to lozyko podobno mozna z tym jezdzic co o tym myslicie... pozdr.

neken

Post autor: neken » śr lip 13, 2005 00:48

teoretycznie możesz z tym jeździć przyczyny mogą być rózne od padniętego łożyska przez sprężyny tarczy dociskowej do nawet zniekształcenia tarczy sprzęgła ale zazwyczaj jest to łożysko lub sprężyny. Decyzja należy do Ciebie ale uważam że możesz o tym pomyśleć nie już ale powoli zacznij

pozdrawiam

modny

Post autor: modny » śr lip 13, 2005 07:26

Hmmm.... :helm: po puszczeniu sprzegla lozysko przeciez nie pracuje to jak moze halasowac?? no chyba ze jest takie luzne ze grzechocze od wibracji ale to raczej nie bedzie slyszalne.

Stawiam raczej na jakis problem z tarcza lub ze skrzynia.

Awatar użytkownika
adamo122
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adamo122 » śr lip 13, 2005 08:20

po puszczeniu sprzegła łożysko oporowe pracuje
też bym sie zastanawiał nad jego wymianą bo nie lubie jak coś mi grzechcze w aucie, tylko kwestia tego czy warto :-)

Awatar użytkownika
arkop
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: arkop » śr lip 13, 2005 09:04

wlasnie troszke grzechocze trzeba sie bardzo wsłuchac zeby to usłyszec... ale mechanik mówił ze trzeba sie zastanowic czy jest sens bo jak juz rozbiera takie rzeczy to odrazu wymienia sprzęgło (koszt ok 100-150 zł wymiana+ sprzęgło 400 zł) a to juz wydatek
spory ?? wiec sam juz nie wiem

neken

Post autor: neken » śr lip 13, 2005 12:24

modny, owszem ale rozmawiamy o usterkach nie o działaniu ;) więc jeżeli łożysko sie zakleszczy w tulei będziesz go słyszał

Awatar użytkownika
adamo122
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adamo122 » śr lip 13, 2005 12:35

arkop pisze:wlasnie troszke grzechocze trzeba sie bardzo wsłuchac zeby to usłyszec... ale mechanik mówił ze trzeba sie zastanowic czy jest sens bo jak juz rozbiera takie rzeczy to odrazu wymienia sprzęgło (koszt ok 100-150 zł wymiana+ sprzęgło 400 zł) a to juz wydatek
spory ?? wiec sam juz nie wiem
jeżeli to faktycznie ledwo co słychać to ja bym sobie odpuścił
poszukaj tańszego mechanika, ja za wymiane skrzyni (dodatkowo troche przeróbek bo z IV na V ) zapłaciłem 50 zł :-)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”