Szczerze mówiąc myślałem, że montaż będzie szybki, a tu sie okazuje, że bez demontażu zderzaka i lewej lampy + atrapy ani rusz

Poszło szybko. Biorąc się do montażu kierownicy zauważyłem szczelinę w IC wielkości (szerokość 3-4 mm, długość ok. 20 mm) szczelina powstała najprawdopodobniej w wyniku odłamania jednej z części na której jest podwieszony IC (czerwone kółko)
Dzwoniłem w różne miejsca i nigdzie nie mieli takiego COOLERKA, więc postanowiłem oczyścić pęknięcie i zakleić poxiliną (tylko to miałem pod ręką), a sprawa była pilna bo czekał mnie wyjazd. Wygląda to tak

może mało fachowo, ale przynajmniej nie mam dziury w dolocie (tak swoją drogą ciekawe ile to klejenie wytrzyma - myślę że dosyć długo bowiem COOLER nie jest sztywno zawieszony więc nie powiniwn przenosić jakichś mocnych wstrząsów

Ja teraz jestem na etapie poszukiwań takiego COOLERA (jeśli ktoś wie jaki wydatek mnie czeka, a może ma do sprzedania to proszę o info).
Zauważyłem też, że okolica tego pęknięcia jest pokryta takim zapoceniem olejowym (czy to normalne ??)
POZDRooooooo....