Szyberdach

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Volf
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Szyberdach

Post autor: Volf » sob lip 09, 2005 20:34

Witam i pozdrawiam
Jestem nowy więc sorki jeżeli powtarzam pytanie. Jestem świeżym posiadaczem Golfa III(od wtorku) i mam problem a może nie. Moje auto posiada szyberdach(żadna nowość)ale nie o to chodzi, dzisiaj po południu zaczęło tak lać że nie było nic widać, oberwanie chmury,a moje pytanie brzmi czy mozliwe jest aby otwory do odprowadzania wody nie nadążyły jej odprowadzać?? Ponieważ ciekła woda do środka, a przy mniejszym deszczu wszystko było w porządku. Lub dałem ciała i niedomknąłem szyberka, gdyż domknąłem kluczykiem to przestało ciec.
Pozdrawiam Volf

Awatar użytkownika
tomek26106
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: tomek26106 » sob lip 09, 2005 20:45

chyba jednak nie był dobrze domkięty, moze szyba jest troche zle ustawiona ?

Awatar użytkownika
achamerski
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: achamerski » sob lip 09, 2005 22:02

sprawdz, czy masz dobrze założoną taką ramkę plastikową, która zbiera krople wody z tylnej krawędzi szyberdachu, czyli tej, która jest zwykle najmniej szczelna. Gdy kupilem mojego golfika to ta ramka byla wsunięta między podsufitką a dachem i strasznie się tłukła. Do zamocowania tej ramki są specjalne zatrzaski w przedniej częsci szybra

Awatar użytkownika
Volf
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Volf » sob lip 09, 2005 22:50

Achamerski, mógłbyś jasniej bo nie za bardzo wiem gdzie tego szukać, ponieważ tak jak napisałem poznaję dopiero ten samochód, a to jest mój pierwszy VW. I pytanie o kontrolkę poduszek powietrznych, chyba normalne jest to że po przekręceniu zapłonu zapala sie kontrolka od airbagów i po chwili gaśnie?? Acha i przy puszczaniu chamulca(nożnego) słychać krótki pisk. Nie przeszkadza to w skuteczności chamowania ale jest irytujące, czy winna jest linka ręcznego, gdyż jak na postoju zaciągnę ręczny to wciskając chamulec nożny nie słychać tego pisku. Czy wystarczy zrzucić bębęn i WD40??
Sorki że zarzucam tak pewnie oczywistymi pytaniami, ale myślę że po wzięciu relanium :) można wytrzymać i odpowiedzieć.
Dzięki za odpowiedzi i wyrozumiałość

GHOSTRIDER

Post autor: GHOSTRIDER » sob lip 09, 2005 23:11

Mialem ten sam problem,regulacja szyby pomogla,przednia czescia nie musisz sie przejmowac zabardzo.aAle w tylnej czesci szyby musisz ustawic jak najmniejszy luz max 1mm jak masz dobra uszczelke to udaje sie ustawic na 0 :) .Milego krecenia

Awatar użytkownika
achamerski
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: achamerski » ndz lip 10, 2005 12:00

Na dołączonej fotce jest widoczna ramka z rynienkami do odprowadzania wody(numer 7). Zatrzaski są oznaczone jako Z. Żeby sie nie lało ta ramka musi być poprawnie założona. Można jeżdzić wtedy z uchylonym do gory dachem w czasie deszczu. Oczywiscie jesli nie jest to oberwanie chmury.
A jesli chodzi o piski przy hamowaniu to kolejna typowa usterka. Szczeka hamulcowa trze o bęben w jednym miejscu i trzeba nasmarować - tylko z rozwagą bo w pobliżu są hamulce :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Volf
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Volf » ndz lip 10, 2005 12:20

Dzięki serdeczne, jutro zakasuje rękawy i zobaczymy co tam w trawie piszczy i nie tylko.

Awatar użytkownika
Bożuch
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Bożuch » ndz lip 10, 2005 18:35

Spróbuj go wyregulować mi też lało ale poświęciłem sobie jedno popołudnie wyregulowałem i jest oki. :)

PozdraVWiam - Tomek :pub:

zapraszam do oględzin mojego VWeja :bajer:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224068

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”